ΑΡΚΑΔΙΑ. Το Μαίναλο είναι βουνό της Πελοποννήσου στον νομό Αρκαδίας με υψηλότερη κορυφή στα 1.981 μ. Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας. Περιβάλλεται, στα ανατολικά από τα όρη Ολίγυρτος, Τραχύ, Λύρκειο και Αρτεμίσιο, βόρεια από τα Αροάνια και τον Ερύμανθο, δυτικά από την Μίνθη και το Λύκαιο και νότια από τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα.

Αν αγαπάς το Μαίναλο δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος σε αυτό που κατέγραψε ένας άνθρωπος του τόπου. Αν αγαπάς το Μαίναλο χρειάζεται απόδειξη…

Ο Ζaf Zafeiropoulos έγραψε: «Έπειτα από την δυσάρεστη θέση στην οποία έχουμε βρεθεί κάτοικοι του Μαινάλου και όχι μόνο, μετά την απόφαση της πιθανής τοποθέτησης ανεμογεννητριών και αιολικών πάρκων σε μεγάλο κομμάτι αυτού, ένιωσα την ανάγκη να αφιερώσω σε αυτό τον τόπο το βίντεο μου από τον μέρος που μεγάλωσα αγάπησα και οφείλω να προστατεύω , το Βαλτεσινίκο - Μαίναλο. Νιώθω χρέος μου να το υπερασπιστώ με τον τρόπο μου. Το μέρος το οποίο έκανα τις πρώτες βόλτες με τον πατέρα μου και έμαθα μέσα από τις πράξεις και τα λόγια του από μικρό παιδί να αγαπάω και να σέβομαι.

Οποιαδήποτε μορφή βιομηχανίας είναι ανεπιθύμητη!

Αυτό το βίντεο είναι το ελάχιστο το οποίο μπορώ να κάνω.

Με τον τρόπο που αγαπάω, για αυτό που αγαπάω.»