ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Χωρίς τις επιχειρήσεις εστίασης σε λειτουργία η αγορά της Καλαμάτας δεν αποκτά ρυθμό, η εργασία δεν έχει σφυγμό και η πόλη δεν μπορεί να αναδείξει το προϊόν της που συνδέεται άμεσα με την ψυχαγωγία, τον τουρισμό και την γαστρονομία.

Ο Νίκος Μαλαπέτσας, πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης Καλαμάτας, μιλάει στο notospress.gr για τις συνέπειες της πανδημίας στον κλάδο, για την ανάγκη επαναλειτουργίας και στήριξης των επιχειρήσεων αλλά και για τον ρόλο της εστίασης στην τουριστική και κοσμική αγορά της Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Μαλαπέτσας η Εστίαση είναι αυτή που δίνει τον παλμό στην αγορά, γύρω από αυτήν λειτουργούν δεκάδες επιχειρήσεις κάθε κλάδου και μέσα σε αυτήν παίρνουν το μεροκάματό τους χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Για την Καλαμάτα είναι αισιόδοξος εκτιμώντας ότι με την απελευθέρωση των μετακινήσεων από Νομό σε Νομό οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά και εμπορίου της πόλης θα ανατάξουν την αγορά και θα αποδώσουν αυτό που έχει ανάγκη και η πόλη αλλά και ο επισκέπτης. Σημειώνει ότι η γαστρονομία σε συνδυασμό και με την εμπειρία στην πόλης της Καλαμάτας θα επιταχύνουν την άμεση επανόρθωση της αγοράς , αρκεί να υπάρξει προσοχή από όλους αλλά και βοήθεια από το κράτος σε έναν κλάδο που είναι ξεκάθαρο αυτό που προσφέρει αλλά και αυτό που έχει υποστεί από την πανδημία.

Drone video: Up Stories