Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΣΠΑΡΤΗ. Μεγάλα ερωτηματικά και ισχυρές ανησυχίες εγείρονται, ύστερα και από τις δηλώσεις του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννη Παναρίτη στο notospress.gr, σχετικά με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Σπάρτης.

Όπως αναφέρει ο κ. Παναρίτης, στην αρχική ανακοίνωση της περιγραφής του έργου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) όπου γινόταν λόγος για 39 πόλεις, απουσίαζε το όνομα της Σπάρτης, κάτι που αργότερα δικαιολογήθηκε ως «σφάλμα εκ παραδρομής».

Βέβαια μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί πώς γίνεται να συμβαίνουν «παραδρομές» σε τόσο σημαντικές ανακοινώσεις κραταιών Ρυθμιστικών Αρχών.

Περαιτέρω, με αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ στις 2 και 3 Μαρτίου 2021, η ΡΑΕ χορήγησε άδειες διανομής φυσικού αερίου στην «HENGAS A.Ε.» για τους Δήμους Τρίπολης και Κορίνθου, προσθέτοντας 2 νέες πόλεις στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ύστερα και από την έγκριση της άδειας διανομής για την Μεγαλόπολη στα τέλη του 2020.

Η εταιρεία HENGAS αναφέρει ότι θα ξεκινήσει προετοιμασίες για την επέκταση του δικτύου και σε άλλες πόλεις, π.χ. Άργος, Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τη Σπάρτη (τελευταία και καταϊδρωμένη).

Ωστόσο όπως τονίζει ο κ. Παναρίτης, η εταιρεία πήρε ήδη τα φιλέτα, δηλαδή την Κόρινθο με τη βαριά βιομηχανία, την Τρίπολη με τον βαρύ χειμώνα

«Από κει πέρα δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν (τον ιδιώτη) οι άλλοι νομοί», υπογράμμισε.

Επιπροσθέτως

Σε ερωτήσεις του ιδίου, προς την HENGAS, η οποία διατείνεται ότι έχει καταθέσει αίτηση για τη Σπάρτη, για τον ακριβή σχεδιασμό της για την περιοχή, για το μήκος του αγωγού, η απάντηση ήταν «δεν ξέρουμε ακόμα»!

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματική η αίτηση ή προσχηματική», αναφέρει με νόημα ο κ. Παναρίτης.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Νίκας, σε όλους τους τόνους διατυμπανίζει πως πρόθεση της Περιφέρειας είναι η ανάπτυξη του Δικτύου σε Άργος, Ναύπλιο, Σπάρτη και Καλαμάτα να γίνει από τη ΔΕΔΑ, τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου.

Το έργο όπως λέει, «…έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου και θα λάβει χρηματοδότηση αξίας 20 εκ. €».

Αν δεν συμβεί αυτό, θα διαθέσει το κονδύλι για οδικά έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή στην αντιμετώπιση του κορονοϊού (!).

Βέβαια, πρόσφατα, σε εκδήλωση για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου στην Τρίπολη, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης «έστειλε μήνυμα» στον κ. Νίκα να συμβάλλει μέσω του ΕΣΠΑ ώστε «…κι εδώ οι συνδέσεις στο Δίκτυο να έχουν την ίδια τύχη με τη Μεγαλόπολη»!!

Κάτι θέλει να πει ο κ. Γεωργιάδης , στον κ. Νίκα, δεν νομίζετε;

Με τούτα και με κείνα, σε αυτή τη διελκυστίνδα (αβέβαιων) προθέσεων, κεντρικών και περιφερειακών σχεδιασμών και συσχετισμών, χρηματοδοτήσεων και προτιμήσεων, το όνομα της Σπάρτης, αναφέρεται, στο τέλος της όποιας σειράς.

Αν η επέκταση του φυσικού αερίου δεν πραγματοποιηθεί σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, δημιουργούνται de facto, νομοί 2 ταχυτήτων, περιφέρειες 2 ταχυτήτων.

Η Σπάρτη και ο νομός της Λακωνίας, έχουν κουραστεί να αισθάνονται ο «φτωχός συγγενής», μιας πολύξερης οικογένειας.

Σύμφωνα με τα ιδεώδη της επικρατούσας οικονομικής θεωρίας, θα πρέπει να δίνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο η δυνατότητα της επιλογής της κάθε φορά συμφερότερης λύσης για αυτόν.

Και αυτό να μην είναι προσχηματικό.

Η Σπάρτη και η Λακωνία δεν μπορούν «να χάσουν το τρένο» των ενεργειακών υποδομών, γιατί πάνω στις ράγες του θα στηρίξουν τη μελλοντική πορεία τους σε ρότα ανάπτυξης ή περαιτέρω οπισθοδρόμησης…

Ομοίως βέβαια ανησυχούν η Καλαμάτα, το Άργος, το Ναύπλιο, κ.α.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις