ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ. Τα Κριθαράκια είναι χωριό της πρώην επαρχίας Πατρών στο Νομό Αχαΐας και ανήκει στην ομώνυμη τοπική κοινότητα του Δήμου Ερυμάνθου .

Βρίσκεται χτισμένο σε υψώματα, περίπου στα 244 μέτρα, στις νότιες παρυφές της πεδιάδας των Φαρρών, δυτικά του Ερυμάνθου, ανατολικά του Κομποβουνίου, πολύ κοντά στον ποταμό Παραπείρο και την Τεχνητή Λίμνη Αστερίου.

Απέχει οδικώς περίπου 27 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας και 11,5 χλμ. περίπου από την Χαλανδρίτσα, έδρα του Δήμου Ερυμάνθου. Η Τοπική Κοινότητα Κριθαρακίων, η οποία αποτελείται από τον ομώνυμο οικισμό καθώς και τον οικισμό Αστέρι.

Στην κοινότητα ανήκε μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα και το χωριό Τόσκες που εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του λόγω της κατασκευής του φράγματος Πείρου-Παραπείρου στην περιοχή Κοντά στα Κριθαράκια και στα ΝΑ. τους βρίσκεται η εγκαταλελειμμένη παλαιά οικιστική θέση του χωριού (τα παλαιά Κριθαράκια) όπου βρίσκονται ερείπια των παλαιών κτισμάτων. Η θέση αυτή κατέστη δημοφιλής με τη δημιουργία της λίμνης Αστερίου και προσφέρει θέα προς το φράγμα και τον Παραπείρο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις