ΣΠΑΡΤΗ. H Tασία Κανελλοπούλου θα είναι υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Με την ιδιότητα αυτή προσκλήθηκε στην συμπαραγωγή της εκπομπής «Εκλογές 2023» της Αpela.gr και του Notospress.gr.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συζήτηση για θέματα αυτοδιοίκησης, για την υφιστάμενη κατάσταση του δήμου Σπάρτης, πόλης και χωριών, για την ανάγκη εκπόνησης ενός αναπτυξιακού σχεδίου στη βάση ρεαλιστικού οράματος αλλά και για τον ρόλο τόσο των θεσμών όσο και των πολιτών στην πλησιέστερη, στον πολίτη, μορφή εξουσίας, όπως είναι η Αυτοδιοίκηση.

Η Τασία Κανελλοπούλου δεν μιλά για την παραταξιακή πρόταση που διαμορφώνει με συνεργάτες της - είναι κάτι στο οποίο θα αναφερθεί προσεχώς - γιατί απ’ ότι φαίνεται κρίνει σημαντικό να διατυπώσει πρώτα απ’ όλα τη θέση κι εκτίμησή της για την Αυτοδιοίκηση, όταν αυτή είναι το μέσον και η δίοδος για «ξεκολλήσει» όπως χαρακτηριστικά λέει, ένας τόπος και μια κοινωνία από την στασιμότητα και την αναπτυξιακή ακινησία και υστέρηση.

Η πρώην, περιφερειάρχης και νομάρχης, εκπαιδευτικός και επιχειρηματίας στην μεταποίηση ελιάς, έχει πολλά να πει για τη σημασία ενός καλά οργανωμένου και αξιολογημένου δημοτικού Οργανισμού. Περιγράφει την αποστολή και τον σκοπό της Αυτοδιοίκησης, της Δημοτικής αρχής και της Αντιπολίτευσης αλλά και τα πλαίσια ευθύνης των πολιτών που οφείλουν να είναι ενημερωμένοι, ενεργοί και υπεύθυνοι.

Δεν παραλείπει, με την ιδιότητα της προέδρου του Ινστιτούτου Σπάρτης, να αναφερθεί σε πρωτοβουλία για την επανεξέταση της έγκρισης ονομασίας «Σπαρτιάτες» κόμματος που εισήλθε στη Βουλή και κυρίως απευθύνεται εγκάρδια στους μαθητές που αυτό το διάστημα είναι αντιμέτωποι με την βαθμολόγηση της προσπάθειάς τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για είσοδό τους σε ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Η συνέντευξη έχει διάρκεια 40 λεπτά και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον σε κάθε της στιγμή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις