ΚΟΣΜΟΣ. Σε μία σκηνή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πιο επικίνδυνη στην ιστορία του κινηματογράφου πρωταγωνίστησε ο Τομ Κρουζ, που ως γνωστόν αποφεύγει να χρησιμοποιεί κασκαντέρ, πηδώντας από έναν γκρεμό με μία μοτοσυκλέτα.

Η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του επιτυχημένου franchise της σειράς Mission Impossible κρύβει εκατοντάδες πρόβες πτώσεων και μήνες έως χρόνια εκπαίδευσης για να χαρίσει στο κοινό σκηνές δράσης που κόβουν την ανάσα.

Ο 61χρονος πλέον Τομ Κρουζ, πιστός στις αρχές του, δεν διστάζει να γυρίσει ακόμα και τις πιο επικίνδυνες σκηνές χωρίς κασκαντέρ.

500 πτώσεις με αλεξίπτωτο και 13.000 άλματα με μοτοκρός

Ένα αξιοσημείωτο δεκάλεπτο βίντεο από την Paramount Pictures εξηγεί πώς ο Κρουζ έκανε πολυετή εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων 500 πτώσεων με αλεξίπτωτο και 13.000 αλμάτων με μοτοκρός, για να βγει η πολύκροτη σκηνή.

Ξεκινά με τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Κρίστοφερ Μακ Κάρι να παραδέχεται: «Αυτό είναι μακράν το πιο επικίνδυνο πράγμα που έχουμε επιχειρήσει ποτέ».

Το κλιπ αποκαλύπτει πώς ο ίδιος ο Τομ Κρουζ συνέταξε ένα «master plan», συντονίζοντας διάφορους ειδικούς σε διάφορους κλάδους για να βοηθήσουν στη σύνθεση της τρομακτικής σκηνής.

Ο προπονητής πτώσεων Μάιλς Ντάισερ δήλωσε για τον ηθοποιό: «Ο Τομ Κρουζ είναι ένα εκπληκτικό άτομο. Του λες κάτι και αυτός απλά "κλειδώνει" σε αυτό».

Για να είναι έτοιμος για τη σκηνή, ο Τομ Κρουζ έπρεπε να βεβαιωθεί ότι ήταν καλά εκπαιδευμένος τόσο στη μοτοσικλέτα όσο και στην ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Έτσι, κατασκευάστηκε μια πίστα motocross, στην οποία ο σταρ πήδηξε συνολικά 13.000 φορές από ράμπα ύψους 24 μέτρων, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με την εμπειρία: «Εκπαιδεύεσαι και εξασκείσαι για κάθε λεπτομέρεια ξανά και ξανά και ξανά και ξανά».

Ο συντονιστής κασκαντέρ Γουέιντ Ίστγουντ δήλωσε: «Έκαναν 30 άλματα την ημέρα, φτάνοντας στο σημείο να είναι απλά μια ρουτίνα».

Ο Τομ Κρουζ πρόσθεσε: «Το ''κλειδί'' είναι να πετυχαίνω συγκεκριμένες ταχύτητες και να είμαι συνεπής σε αυτό».

Αναλύοντας τα δεδομένα σε κάθε λήψη, οι κινηματογραφιστές κατάφεραν να δουν το ύψος που έφτανε ο Κρουζ και να τοποθετήσουν drones και κάμερες σε σημεία όπου μπορούσαν να καταγραφούν κοντινά πλάνα.

Η ράμπα κατασκευαζόταν στη Νορβηγία επί μήνες, ενώ όλος ο εξοπλισμός έπρεπε να μεταφερθεί με ελικόπτερο.

Τα γυρίσματα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μόνο εάν οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές τόσο από άποψη φωτός όσο και από άποψη συννεφιάς.

Ευτυχώς, ο Τομ Κρουζ εκτέλεσε το ακροβατικό χωρίς κανένα πρόβλημα και ήταν μάλιστα πρόθυμος να επιστρέψει για περισσότερες λήψεις.

Όπως υπενθύμισε ένα μέλος του συνεργείου: «Ο Τομ Κρουζ μόλις σήμερα έπεσε με μοτοσικλέτα από έναν γκρεμό έξι φορές».

Μετά τα γεμάτα σασπένς άλματα, ο σκηνοθέτης δήλωσε: «Το μόνο πράγμα που με φοβίζει περισσότερο είναι αυτό που έχουμε σχεδιάσει για το Mission Impossible».

Ο Τομ Κρουζ συνόψισε την εμπειρία λέγοντας: «Ήθελα να το κάνω από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Όλα καταλήγουν σε ένα πράγμα, το κοινό».

To trailer της ταινίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις