ΚΑΝΑΔΑΣ. Οι εκατοντάδες πυρκαγιές που καίνε στα βορειοδυτικά του Καναδά, έχουν καταστήσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, η πόλη Yellowknife εκκενώθηκε οδικώς και αεροπορικώς, με τους 20.000 κάτοικους να καλούνται να απομακρυνθούν από τις φλόγες που κινούνται ταχύτατα, καθώς περισσότερες από 230 πυρκαγιές καίνε την επικράτεια και ο καπνός που κατευθύνεται νότια, να επηρεάζει την ποιότητα του αέρα και στις ΗΠΑ.

Στο Yellowknife κατοικεί περίπου το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού του Καναδά. Η πόλη βρίσκεται βόρεια της Αλμπέρτα και ανατολικά του Γιούκον. «Όλοι έχουμε κουραστεί από τη λέξη “πρωτοφανής”, ωστόσο δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψουμε αυτή την κατάσταση στα Βορειοδυτικά Εδάφη», δήλωσε η πρωθυπουργός Καρολάιν Κοχρέιν το βράδυ της Τετάρτης.

«Οι κάτοικοι που ζουν κατά μήκος του Ingraham Trail, στο Dettah, στο Kam Lake, στο Grace Lake και στο Engle Business District διατρέχουν αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο κίνδυνο και θα πρέπει να εκκενώσουν το συντομότερο δυνατό, ανέφεραν αξιωματούχοι των Βορειοδυτικών Εδαφών σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Η κοινότητα N’dilo βρίσκεται επίσης υπό εντολή εκκένωσης, ανέφεραν οι αξιωματούχοι στο δελτίο. Όσοι δεν μπορούν να φύγουν με όχημα μπορούν να εγγραφούν για αεροπορική εκκένωση, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. «Εάν είστε σε θέση να εκκενώσετε οδικώς, υπακούστε σε όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες, τους αξιωματούχους διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, τις συσκευές ελέγχου της κυκλοφορίας και τα αναρτημένα όρια ταχύτητας», πρόσθεσε η Κοχρέιν, σύμφωνα με το cnn.com. «Μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους».

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν την έκταση της καταστροφής από τις 230 πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε τον Καναδά. Ως αποτέλεσμα αυτών, ο ουρανός έχει βαφτεί κόκκινος, δημιουργώντας ένα τρομαχτικό θέαμα.

Η μέρα έγινε νύχτα, σύμφωνα με το Al Jazeera, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν πρόκειται για μαγεία». Τα τρομαχτικά πλάνα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις