ΜΕΞΙΚΟ. Μύρισε… εντσιλάδας και πλησίασε για να τσιμπολογήσει μια μαύρη αρκούδα στο Μεξικό, αιφνιδιάζοντας την οικογένεια που έκανε πικ νικ στο Οικολογικό Πάρκο Τσιπίνκε.

Η πεινασμένη αρκούδα φαίνεται σε βίντεο να ανεβαίνει στον ξύλινο πάγκο όπου οι άνθρωποι έχουν απλώσει τα γεύματά τους και να αρχίζει να τρώει.

H Σίλβια Μασίας ταξίδεψε στο Τσιπίνκε, στα προάστια της πόλης Μοντερέι στον Βορρά, για να γιορτάσει τα 15α γενέθλια του γιου της, Σαντιάγο, με σύνδρομο Down.

Μόλις έκατσαν για το γεύμα τους, η αρκούδα εμφανίστηκε, ανεβαίνοντας στον ξύλινο πάγκο και αρχίζοντας να καταβροχθίζει πατάτες, εντσιλάδας, τάκος και σάλσα που ήταν απλωμένα μπροστά της.

Στο βίντεο που καταγράφει η ψύχραιμη φίλη της μητέρας Ανχελα Τσάπα, δείχνει τη Μασίας να κάθεται στωικά, λίγα εκατοστά από το στόμα της αρκούδας, έχοντας αγκαλιά τον Σαντιάγο και κρατώντας κλειστά τα μάτια του. Η ίδια είχε χαμηλωμένο το βλέμμα της ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να εκληφθεί από την απρόκλητη επισκέπτρια ως πρόκληση.

«Το χειρότερο ήταν πως ο Σαντιάγο θα μπορούσε να τρομοκρατηθεί. Φοβάται πολύ τα ζώα, ακόμα και γάτες και σκύλους. Γι’ αυτό του κάλυψα τα μάτια, γιατί δεν ήθελα να βλέπει και να αρχίσει να ουρλιάζει ή να τρέχει. Φοβόμουν πως η αρκούδα θα αντιδρούσε αν ο γιος μου φοβόταν κι άρχιζε να φωνάζει», παραδέχτηκε η γυναίκα στο Associated Press.

Παρότι οι αρκούδες εμφανίζονται συνήθως την αυγή ή το σούρουπο, και όχι μέρα μεσημέρι, η Μασίας και η φίλη της είχαν προνοήσει, εμφανίζοντας το σενάριο σαν παιχνίδι.

«Θα παίξουμε ένα παιχνίδι όπου θα καλύψουμε τα μάτια του Σαντιάγο και θα κάνουμε τα αγάλματα», είχε πει η ίδια.

Η οικογενειακή τους φίλη, Ανχελα, ως κάτοικος της περιοχής, γνωρίζει και είχε προειδοποιήσει την οικογένεια για τυχόν απρόσμενες συναντήσεις. «Ποτέ μην τρέχετε» είχε διαμηνύσει.

Πάντως, όπως παρατήρησαν οι γυναίκες, η αρκούδα σνόμπαρε τις εντσιλάδας και έδειξε προτίμηση στις τηγανητές πατάτες. Ως γνήσια Μεξικανή, δε, έφαγε τη σάλσα.

Οταν πλέον χόρτασε στοιχειωδώς και, αφού δεν διέγνωσε κάποιου είδους απειλή ή «πρόκληση», το ζώο απομακρύνθηκε ησύχως.

Σε όσους έκτοτε αποκαλούν τη Μασίας ηρωίδα για τον τρόπο που ενέργησε προστατεύοντας τον γιο της, η ίδια απαντά: «Δεν είμαι ηρωίδα. Είμαι απλώς μια μαμά που προστάτευσε το μωρό της».

Πηγή: Associated Press

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις