ΣΠΑΡΤΗ. Στη φιλόξενη εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την πορεία των εργασιών που αφορούν στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, συμμετείχε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.

Πού

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης φιλοξενήθηκαν οι εργασίες της ανοιχτής ενημερωτικής συζήτησης, το βράδυ της Τρίτης 13/7, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Παρών και ο περιφερειάρχης Πελ/νήσου κ. Παν. Νίκας.

Σημειώνουμε πως Την Τετάρτη 7 Ιουλίου, την Πέμπτη 8 Ιουλίου και την Τρίτη 13 Ιουλίου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργάνωσε ανοιχτές συναντήσεις με τους κατοίκους και τοπικούς φορείς της Κομοτηνής, της Θεσσαλονίκης και της Σπάρτης, όπου παρουσιάστηκε και συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, αντίστοιχα.

Οι εργασίες για τη δημιουργία των τριών νοσοκομείων συνεχίζονται εντατικά και, σύμφωνα με τα υφιστάμενα χρονοδιαγράμματα, θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθούν στους Έλληνες πολίτες εντός του 2025.

Οι επιπρόσθετες ιατρικές παροχές στη Σπάρτη και Κομοτηνή

Οι επιπρόσθετες ιατρικές παροχές που εντάχθηκαν στον σχεδιασμό των νέων νοσοκομείων της Κομοτηνής και της Σπάρτης αφορούν προβλέψεις για μαγνητικές τομογραφίες (3 Tesla MRI), απεικονίσεις μαστού, καρδιοαγγειακά συγκροτήματα και αύξηση των χειρουργικών αιθουσών.

Επιπλέον, για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής παρουσιάστηκαν και οι προβλέψεις για πυρηνική ιατρική, καθώς και για θεραπευτική άσκηση και αποκατάσταση.

Η παρουσίαση και η συζήτηση του νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ εστίασαν τόσο στις νέες κλινικές προσθήκες όσο και στην σημαντική επέκταση των υποδομών για την ανάπτυξη ενός πρότυπου Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων καθώς και για τη στέγαση αυξημένων χώρων για πανεπιστημιακά εργαστήρια, έρευνα και εκπαίδευση.

Η ενημέρωση

Ήταν η 4η φορά, από τον Ιούνιο του 2019, που διοργανώνονται τέτοιες ενημερωτικές συναντήσεις, καθώς το ΙΣΝ έχει εξαρχής δεσμευτεί να κρατά έναν ανοιχτό διάλογο και να αφουγκράζεται τις απόψεις των τοπικών κοινωνιών καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης και υλοποίησης των έργων

Το ΙΣΝ και το Ελληνικό Δημόσιο ενημέρωσαν για την πρόοδο των εργασιών αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τις δεσμεύσεις και τα έργα υποδομών που έχει αναλάβει η Πολιτεία για τις οδικές συνδέσεις και τη διασύνδεση των νοσοκομείων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, καθώς και για τη μελλοντική τους λειτουργία με βάση πρότυπα μοντέλα φροντίδας των ασθενών και διαχείρισης των χώρων.

Renzo Piano

Τον σχεδιασμό των 3 έργων έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano και το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), δημιουργοί του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Τα νέα υπερσύγχρονα νοσοκομεία θα έχουν αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, και θα εξοπλιστούν με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας, παρέχοντας τα απαραίτητα εργαλεία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και εξασφαλίζοντας κατ’ επέκταση υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον περιβάλλοντα χώρο και την εφαρμογή ενός θεραπευτικού κέντρου στα πρότυπα της φιλοσοφίας των «Ασκληπιείων», θα περιβάλλονται από κήπους, στους οποίους θα έχουν πρόσβαση οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, αποσκοπώντας στη βελτίωση της θεραπευτικής διαδικασίας.

Πρόγραμμα LEED

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία των νοσοκομείων θα ενσωματώνουν πράσινες αρχές βιωσιμότητας του προγράμματος LEED. Παράλληλα, οι νέες εγκαταστάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της σύγχρονης ψηφιακής λειτουργίας των κλινικών υπηρεσιών, της βιώσιμης και αποδοτικής διαχείρισης και συντήρησης, καθώς και της διασύνδεσης των νοσοκομείων με άλλες συνεργαζόμενες μονάδες υγείας.

Οι δωρεές για τη δημιουργία των νοσοκομείων εντάσσονται στην Πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Υγεία, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια €. Η Πρωτοβουλία περιλαμβάνει επιπρόσθετα έργα υποδομών σε νοσοκομεία της Αττικής, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού για δημόσια νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, εκπαιδευτικά προγράμματα για ιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και ένα νέο 5ετές πρόγραμμα για την ενίσχυση υπηρεσιών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους, σε συνεργασία με το Child Mind Ιnstitute των ΗΠΑ. Η Πρωτοβουλία πραγματοποιείται με αποκλειστική χρηματοδότηση του ΙΣΝ και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και συναρμόδιους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου. Τα επιμέρους έργα της παραδίδονται σταδιακά στο Ελληνικό Δημόσιο με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων διαδικασιών και εργασιών.

Με τη Διοικήτρια κα Εύη Παπαγεωργίου

Η Διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος κα Εύη Παπαγεωργίου έδωσε την ευκαιρία στον κ. Καρβέλη να συζητήσει και να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου, στα πλαίσιο της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι βουλευτές του νομού, Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός.

«Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, θα αποτελέσει ένα ακόμη δυνατό κρίκο στην υγειονομική αλυσίδα της 6ης ΥΠΕ και πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, χάρις στη γενναία δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, Δημόσιο Νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών, ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους τους ασθενείς», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης.

Δείτε την ενημέρωση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις