ΑΡΚΑΔΙΑ. Επτά χρόνια λειτουργίας «μετράει» το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ. Στα χρόνια αυτά, έχει αποδείξει στην πράξη το κοινωνικό του πρόσωπο, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Σε μία περίοδο γενικευμένης οικονομικής κρίσης για τη χώρα και μετέπειτα σε συνθήκες πανδημίας, το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ διατηρεί μία πολυεπίπεδη κοινωνική δράση, στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ενισχύοντας αξιόλογες προσπάθειες, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία (Α.ΜΕ.Α.), μέσα από τη διοργάνωση σειράς ενημερωτικών ημερίδων, ενώ και σε συλλογικό επίπεδο έχει βοηθήσει σημαντικά αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες, οι οποίες προκύπτουν κάθε φορά, η Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κάθε χρόνο σχεδιάζει με προσοχή φιλόδοξα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ανταποκρίνεται θετικά σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης, ενημέρωσης και αλληλοστήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Δεκάδες είναι οι Σύλλογοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν στηριχθεί μέχρι σήμερα από το Κέντρο Αποκατάστασης της Τρίπολης ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια προς μαζικούς φορείς και κρατικές Υπηρεσίες που προσφέρουν σημαντικό έργο, στις κατά τόπους κοινωνίες.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα κοινωνικών δράσεων από το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ:

Ενίσχυση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου με υγειονομικό υλικό (μάσκες προσώπου, γάντια μιας χρήσεως και αντισηπτικά), μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στήριξη στον τοπικό αθλητισμό – βασικός χορηγός επί σειρά ετών του ιστορικού Παναρκαδικού με δωρεάν αποθεραπεία των παικτών.

Χορηγός του Κολυμβητικού Ομίλου Αρκαδίας ( ΚΟΑΤ ) για τη διοργάνωση κολυμβητικών αγώνων στην Τρίπολη με την επωνυμία ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” του ΣΚΑΙ με σχολικά είδη που εστάλησαν στο ακριτικό Καστελόριζο για να καλύψουν ανάγκες στο τοπικό Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης.

Δράσεις και πρωτοβουλίες με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις αυτιστικές διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Το κεντρικό μήνυμα της δράσης ήταν ότι ο αυτισμός δεν είναι ασθένεια.

Δωρεάν έλεγχοι μαστογραφίας και εξέταση τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες της Τρίπολης από το Ελληνικό ίδρυμα Ογκολογίας, το Δήμο Τρίπολης και το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ.

Ραδιομαραθώνιος Αγάπης με στόχο την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη σε συνεργασία με το Σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας (2017).

Έμπρακτη στήριξη στα δημοτικά σχολεία του πυρόπληκτου Δήμου Γορτυνίας με την αγορά σχολικών ειδών για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Τροπαίων και Νεοχωρίου Γορτυνίας με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτές και πολλές ακόμα μικρές και μεγαλύτερες κοινωνικές δράσεις από το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ έχουν αναγνωριστεί εμπράκτως από τους πολίτες της ευρύτερης Περιφέρειας που καθημερινά επιλέγουν το Κέντρο Αποκατάστασης της Τρίπολης για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις