ΜΟΛΑΟΙ. Ολοκληρώθηκε σήμερα – Παρασκευή 11/11 - η δημιουργία δύο πρότυπων θαλάμων νοσηλείας στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μολάων!

Για ασθενείς αυξημένης ιατρικής παρακολούθησης

Οι νέοι θάλαμοι προορίζονται για ασθενείς που χρήζουν αυξημένης ιατρικής παρακολούθησης και είναι εξοπλισμένοι με τον απαραίτητο υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών.

Όπως περιγράφεται, για την ανακαίνιση των θαλάμων χρησιμοποιήθηκαν αντιμικροβιακά υλικά δαπέδου και ειδικές αντιμικροβιακές βαφές, «με αποτέλεσμα ο χώρος να εμφανίζει μείωση στο αντιμικροβιακό φορτίο ανώτερη του 99% σε μόλις 2 ώρες την αρχική ώρα επαφής»!

Επιπλέον, στους νέους αυτούς ειδικούς θαλάμους, τοποθετήθηκε σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη νοσηλεία βαρέως πασχόντων:

  • Αναπνευστήρες ΜΕΘ
  • Φορητοί Αναπνευστήρες
  • Μόνιτορ Συνεχούς Παρακολούθησης Ζωτικών σημείων, με κεντρικό σταθμό
  • Αντλίες Έγχυσης Φαρμάκων
  • Ηλεκτρικές Κλίνες

Λοιπές παρεμβάσεις

Επιπρόσθετα, στους θαλάμους πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, παρεμβάσεις στο φωτισμό και πλήρης συντήρηση του λοιπού εξοπλισμού τους.

Ο Κώστας Κορωνιός, Αναπληρωτή Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, ανέφερε:

«…Οι ενέργειες αυτές όχι μόνο αλλάζουν την καθημερινότητα στη Ν.Μ Μολάων, αλλά θα ξαναδώσουν στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας και θα διευκολύνουν το έργο του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Η διαμόρφωση των θαλάμων ολοκληρώθηκε ύστερα από πρόταση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και τη στήριξη του υπουργείου Υγείας, ενώ αξιοποιήθηκαν επίσης δωρεές και πόροι του Νοσοκομείου.

Έχοντας αναμορφώσει ολοκληρωτικά τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για την παροχή υψηλής ποιότητας Υγειονομικών Υπηρεσιών στους κατοίκους της Νοτιοανατολικής Λακωνίας!

Είχαμε δεσμευτεί να μεταμορφώσουμε τη Ν.Μ Μολάων σε ένα Περιφερειακό Νοσοκομείο - Πρότυπο, το κάνουμε πράξη!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις