ΣΠΑΡΤΗ. Η επιστημονική ομάδα του «Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΔΙΑΥΛΟΣ Ν. Λακωνίας» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ενημερώνει για τις νέες επιστημονικές δράσεις που έχει προγραμματίσει προς υλοποίηση για τον Νοέμβριο.
Συνεχίζοντας την συνεργασία με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα Νοσηλευτικής, τα επιστημονικά στελέχη του «Διαύλου» θα υλοποιήσουν, σε συνεργασία με την επίκουρο καθηγήτρια κ. Τζιαφέρη Στυλιανή, και στα πλαίσια του μαθήματος «Κοινοτική Νοσηλευτική», έξι (6) τρίωρες βραχείες ενημερωτικές – εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στις θεματικές: «Το Κέντρο πρόληψης «Δίαυλος» και ο ρόλος του στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων και στην Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας» & «Εξαρτησιογόνες Ουσίες» Συγκεκριμένα:
• Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ., με εκπαιδεύτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα
• Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ., με εκπαιδεύτρια την κ. Γκουντούνα Ασπασία
• Πέμπτη 04 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ., με εκπαιδεύτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα
• Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ., με εκπαιδεύτρια την κ. Γκουντούνα Ασπασία
• Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ., με εκπαιδεύτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα
• Πέμπτη 08 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ., με εκπαιδεύτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα
Οι Συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο συνεδριάσεων του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος» στη Σπάρτη.

Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου», θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:
1. Η Στ΄ τάξη του 7ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης, σε συνεργασία με την Δ/ντρια
κ. Ρηγάκου Καλλιόπη, θα επισκεφθεί στις 19 Νοεμβρίου 2014 στις 11:00 π.μ. το Κέντρο Πρόληψης, όπου η κυρίες Παπαδοπούλου Ιωάννα και Γκουντούνα Ασπασία θα μιλήσουν στα παιδιά για τον Ρόλο του Κέντρου σε θέματα Πρόληψης και για την Ενδοσχολική Βία.
2. Στο Δημοτικό σχολείο Κροκεών και σε συνεργασία με τον Δ/ντή κ. Σαραντάκο, θα πραγματοποιηθούν τρεις (3) δίωρες βιωματικές παρεμβάσεις στους μαθητές όλων των τάξεων στην θεματική « Διατροφικές Συνήθειες και Υγεία» στις 25 Νοεμβρίου 2014 στις 10:00 το πρωί, με εκπαιδεύτριες τις κυρίες Γκουντούνα Ασπασία ( Α΄ & Β΄ τάξη), Καργάκου Κατερίνα ( Γ΄& Δ΄ τάξη) και Παπαδοπούλου Ιωάννα ( Ε΄ & Στ΄ τάξη).