Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία ο πόνος στη μέση κατέχει την τρίτη θέση στη λίστα των συνηθέστερων χειρουργικών επεμβάσεων! Βάση των ίδιων στοιχείων, κάποιες απλές καθημερινές δραστηριότητες επιβαρύνουν σοβαρά τη μέση και την πλάτη μας.
Μάθετε ποιες είναι αυτές!

Πολλές ώρες στο γραφείο
Οι πολλές ώρες πάνω σε μια καρέκλα αλλά κυρίως η κακή στάση σώματος ενοχοποιούνται για τον πόνο στη μέση και στην πλάτη. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι ραχιαίοι μύες αποδυναμώνονται, όταν δεν ασκούνται και οι ανενεργές αρθρώσεις χάνουν τη «λίπανσή» τους και γερνούν στην ουσία πιο γρήγορα.
Τι να κάνετε
Οι ειδικοί προτείνουν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγετε την καρέκλα του γραφείου σας. Για το λόγο αυτό συστήνουν ότι η καλύτερη στάση είναι αυτή που καρέκλα του γραφείου υποστηρίζει την καμπύλη της σπονδυλικής σας στήλης. Επίσης το κεφάλι σας πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία, χωρίς να γέρνει προς τα μπροστά, όταν για παράδειγμα κοιτάτε την οθόνη του υπολογιστή σας. Συνιστάτα κάθε 30 λεπτά να σηκώνεστε και να περπατάτε για δυο τρία λεπτά.

Πολλές ώρες οδήγηση
Εξίσου ενοχοποιητική τόσο για την μέση όσο και για τον αυχένα είναι η πολύωρη οδήγηση! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σύμφωνα με τους ειδικούς της επιστήμονες της Αμερικανικής Ορθοπεδικής Εταιρείας είναι να κάθεστε σε γωνία 90 μοιρών, κοντά στο τιμόνι.
Αν είναι δυνατό κάντε μικρά διαλείμματα, ώστε να μπορείτε να «ξεπιάνεστε».

Αγύμναστοι
Νέα έρευνα δείχνει, ότι το 40% των ανθρώπων, που αποφεύγουν το γυμναστήριο ενώ έχουν πόνο στη μέση, καθυστερούν σημαντικά την επούλωσή τους. Για άμεση ανακούφιση, συνίσταται το τέντωμα και οι κινήσεις, οι οποίες θα αποσυμπιέσουν τη μέση και την πλάτη σας.

Αναδημοσίευση από http://www.diklis.gr/blog