«Έχουν νεφρά» οι νεφροπαθείς της ΜΤΝ Σπάρτης!
Βήμα – βήμα κατακτούν καλύτερες συνθήκες νοσηλείας οι νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Μετα την δυναμική και πρωτοφανή κινητοποίησή τους νεφροπαθείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Σπάρτης κατάφεραν ισότιμη συζήτηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Οι νεφροπαθείς, υπο το κράτος του φόβου και της ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί από τις κακές σχέσεις ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους στην ΜΤΝ (γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και Διοίκηση) ζητούν την ενίσχυση την Μονάδας με έναν ακόμα γιατρό νεφρολόγο προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα και σύμφωνα με όσα ορίζουν οι κώδικες τόσο των ιατρών όσο και των ασθενών.
Μετα τη χθεσινή, ριψοκίνδυνη διαμαρτυρία νεφροπαθών, η Διοίκηση συμφώνησε ότι η Μονάδα λειτουργεί οριακά και υπήρξαν δεσμεύσεις για επίσπευση κάθε διαδικασίας ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού. Σήμερα η ΜΤΝ καλύπτεται μόνον από δύο ιατρούς νεφρολόγους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές δυσλειτουργίες ειδικά όταν οι νεφροπαθείς – ως έχουν δικαίωμα – αρνούνται τις υπηρεσίες από συγκεκριμένη ιατρό.
Μετα από τις συζητήσεις που έγιναν, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και πάντα στη βάση των απαιτήσεων των 9 νεφροπαθών το Νοσοκομείο Σπάρτης μπορεί να διαθέτει ασθενοφόρο για την μεταφορά και νοσηλεία τους στην ΜΤΝ Μολάων. Την ίδια στιγμή, από την συζήτηση προέκυψε ενδεχόμενο επιστροφής του ιατρού κ Παύλου Ανάση στην ΜΤΝ Σπάρτης.
Αυτό που θεωρείται πλέον κετκημένο των νεφροαπαθών είναι η συνειδητοποίηση – μετα από την διαμαρτυρία / δημοσιοποίηση, από πλευράς της Διοίκησης των προβλημάτων που υπάρχουν, τα οποία ανάλογα με τον χειρισμό που γίνεται, οδηγούν ή όχι σε αδιέξοδα. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποδίδει την έλλειψη γιατρού στην γενικότερη κρίση.
Για την ιστορία να πούμε ότι τελικά αργά το απόγευμα οι διαμαρτυρόμενοι νεφροπαθείς «μπήκαν» στην αιμοκάθαρση με τελευταίο τον Αντώνη Βλαχονικολό ο οποίος «κατέρρευσε» στο γραφείο του Διοικητή και μεταφέρθηκε με φορείο στην ΜΤΝ απόλυτα εξαντλημένος και έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.