ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τον εντοπισμό ενός κρούσματος στη Νεάπολη Λακωνίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του αθλητικό σωματείο της πόλης που εξ αιτίας του ματαιώνει κάθε δραστηριότητα. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ανακοινώνουμε την ακύρωση των προπονήσεων όλων των τμημάτων μας, μέχρι νεωτέρας. Νεαρός συμπολίτης μας βγήκε θετικός στον Covid 19, και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Νεάπολης, βρίσκεται σε διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του ώστε να προστατεύσει αυτόν και τους υπόλοιπους Βατικιώτες, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, και με γνώμονα την διαφύλαξη της υγείας των νεαρών αθλητών μας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμμία εκδήλωση του σωματείου.

Σημειώνουμε πως το κρούσμα δεν αφορά, μέλος, παράγοντα, αθλητή ή αθλήτρια του Βατικιώτη».

Εν τω μεταξύ κινητικότητα σημειώνεται στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου Βοιών μετά την επισήμανση του προέδρου Παναγιώτη Μάρκου που ζήτησε ελέγχους στον πληθυσμό εργατών γης στην περιοχή.

Σε σχετική ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:

«Ο πρόεδρος της Κοινότητος του Αγίου Γεωργίου Παναγιώτης Μάρκος παρότι μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κάποια ενεργή εστία κορονοιού στη περιοχή ζήτησε από τον Δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη , τον διευθυντή του κέντρου υγείας Νεάπολης Ιωάννη Μιχαλέτο , και τον αστυνόμο του τμήματος Βοιών Στέλιο Μειμέτη να φροντίσουν , ερχόμενοι σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΔΥ να αποσταλεί κινητό κλιμάκιο στον Άγιο Γεώργιο για να προβεί σε έλεγχο των εργατών γης της ευρύτερης περιοχής . Ο Δήμαρχος ενεργών πάραυτα με συντονισμένες ενέργειες πέτυχε να εξασφαλίσει για Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να βρίσκεται στην Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου για έλεγχο όλων των αλλοδαπών εργατών γης για κορονοιό . Οι αλλοδαποί εργάτες γης της περιοχής μας παρακαλούνται να προσέλθουν αύριο για έλεγχο από την υγειονομική επιτροπή του ΕΟΔΥ . Στους εξεταζόμενους θα χορηγείτε έγγραφο υγείας με αυριανή ημερομηνία . Ώρα έναρξης εξέτασης 09.00»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 29/9 - με ενημέρωση που αποτυπώνεται με σχετική καθυστέρηση - μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου σημειώνονται τα εξής:

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τετρακόσιους οκτώ (408) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: πενήντα έξι (56) + δύο (2) εισαγόμενα: (58) και εκατόν εξήντα δύο ( 162 ) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια είκοσι (220)

– δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: δεκατρία (13) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκατέσσερα (14)

– αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*

– δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

– δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: εβδομήντα πέντε (75) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εβδομήντα οκτώ (78)

ΠΕ Λακωνίας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο + τριάντα πέντε (35) σε εργάτες γης: σύνολο σαράντα δύο (42)

– τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

– δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα έξι (46) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο πενήντα τέσσερα (54)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι διακόσιοι πενήντα άνδρες (250) και εκατόν πενήντα οκτώ γυναίκες (158).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα (30) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε σαράντα (40). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.