Είναι γνωστό ότι εισήλθε στη χώρα μας μέσω αεροπορικών πτήσεων και όχι μέσω προσφυγικών ροών…

Το ΜέΡΑ25 Λακωνίας και ο Τομέας Υγείας του κόμματος επισημαίνει με αγανάκτηση ότι ορισμένες τοπικές αρχές της Λακωνίας να επιχειρούν να αποδώσουν το πρόβλημα του κορωνοϊού αποκλειστικά στους πιο άτυχους συμπολίτες, φτωχούς μετανάστες που εργάζονται χρόνια στην περιοχή της Σκάλας, (με ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις άραγε;…) προσπαθώντας να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινωνία.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση – καταγγελία «με ακόμα μεγαλύτερη αγανάκτηση, παρατηρούμε ότι οι περί την κυβέρνηση επιστήμονες δεν σπεύδουν να διορθώσουν τέτοιες απόπειρες, παρότι είναι επιστημονικά ξεκάθαρο και αποδεδειγμένο ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο ενδεχόμενο να μολυνθούμε από τον ιό.

Ενώ, οι φτωχότεροι, έχοντας λιγότερα μέσα στην διάθεσή τους για να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, (μέρες ξεκούρασης, συνθήκες διαβίωσης, ασφάλεια) κινδυνεύουν από βαρύτερες επιπλοκές και χαμηλότερη ποιότητα ζωής.

Ο δε Δήμαρχος της Σπάρτης ζήτησε τεστ στους Ρομά και στους μετανάστες της Σπάρτης, σα να είναι βέβαιος ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι υπεράνω πάσης υποψίας! Αλήθεια πόσο επιστημονική είναι αυτή η τοποθέτηση; Καθόλου. Αλλά αναπαράγεται δυστυχώς ευρέως. Ενώ ο κορωνοϊός είναι γνωστό ότι εισήλθε στη χώρα μας μέσω αεροπορικών πτήσεων και όχι μέσω προσφυγικών ροών.

Σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα τα τεστ γίνονται μόνο σε μετανάστες; Αντιθέτως οι χώρες που έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα του ιού όπως η Ταϊβάν και η Γερμανία, κάνουν τεστ με όσο πιο γρήγορο ρυθμό μπορούν, σε όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού προλαβαίνουν!!

Είναι ντροπή να επιχειρείται τέτοια ρατσιστική προσέγγιση σε βάρος των αδύναμων, με αδιανόητα λανθασμένα προσχήματα που έχουν εδώ και καιρό καταρριφθεί επιστημονικά. Καλούμε τις αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις να αποκαταστήσουν την – επιστημονική – αλήθεια. Ευχόμαστε περαστικά στους ανθρώπους που νοσούν, κουράγιο σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και ψυχραιμία σε όλους και όλες μας.

Οι φωνές του πανικού, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, θα πρέπει – αφού δε διορθώνονται, προς το παρόν τουλάχιστον, επίσημα από τους επιστημονικούς φορείς, ως θα συνέβαινε σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα – να μην επηρεάζουν την ορθή μας κρίση και λογική, ώστε να διατηρούμε την ψυχική μας υγεία και την πνευματική μας διαύγεια.

Κι αν γνωρίζουμε τον άνθρωπο, οποιασδήποτε καταγωγής, πίσω από κάποιο «κρούσμα», ας του χαμογελάσουμε μέσα από τη μάσκα. Θα το δει στα μάτια μας. Ανθρωπιά λέγεται.»

Ειδήσεις σήμερα:

Διακοπή της δίκης για τον θάνατο εικονολήπτη από σαϊτα

Φράγμα Οινούντα: Ο μελλοντικός αγωγός άρδευσης να ακολουθεί τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Πελοπόννησο. 19 νέα κρούσματα