ΜΟΛΑΟΙ. Τυχαιοποιημένοι έλεγχοι κορονοϊού θα πραγματοποιούνται για τις επόμενες εβδομάδες στους Μολάους, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα βρίσκεται στην περιοχή.

Πρόκειται για τους ελέγχους που οργανώνονται μέσω της νέας πλατφόρμας testing.gov.gr.

Η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει εξέταση, καθώς η επιλογή των εξεταζόμενων είναι αποτέλεσμα τυχαίας επιλογής μεταξύ των εθελοντών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που έχετε εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας.

Αφού επιλεγείτε για δωρεάν έλεγχο Covid-19, θα λάβετε στο τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην φόρμα, σχετικό μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε. Την ημέρα της εξέτασης παρουσιάστε το SMS στο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εξεταστείτε κατά προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται από το υγειονομικό προσωπικό.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του γενικού απαγορευτικού (lockdown) και κατά την επίσκεψη στο σημείο εξέτασης, το SMS χρησιμοποιείται ως δικαιολογητικό μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού. Επιπλέον, η εξέταση αποτελεί δικαιολογημένη απουσία από την εργασία σας για 3 ώρες.

Όπως αναφέρεται στην πλατφόρμα, «...Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει, όμως και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας».