245 οι φιλοξενούμενοι – 116 είναι μικρά παιδιά

ΣΠΑΡΤΗ. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του ως δομή φιλοξενίας προσφύγων και λαθρομεταναστών το ξενοδοχείο Sparta Inn στη Σπάρτη αποτέλεσε αφορμή διαφωνίας, τριβής και έντονου προβληματισμού. Ο εντοπισμός κρουσμάτων κορονοϊού ήταν κάτι αναμενόμενο. Στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες φιλοξενούνται σήμερα, 245 πολίτες τρίτων χωρών για τους οποίους είναι εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός προέλευσης. Αρχικά φιλοξενούνταν 298 άτομα. Σήμερα επίσης το 50% είναι παιδιά δηλαδή οι 116 φιλοξενούμενοι είναι ηλικίας 0 έως 15 χρονών!

Από τους 106 δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο οι 95 έλεγχοι αφορούσαν τους φιλοξενούμενους μετανάστες και οι 11 αφορούσαν το προσωπικό του ξενοδοχείου και του ΔΟΜ.

Από τους φιλοξενούμενους πολίτες τρίτων χωρών, 14 βρέθηκαν θετικοί, ενώ εντοπίστηκαν και 3 επιπλέον θετικά κρούσματα, κατόπιν της εισαγωγής τους στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Στο σύνολο 17 άτομα από τα 98 είναι θετικά στον Covid-19. Όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου και του ΔΟΜ είναι αρνητικοί!

Το ξενοδοχείο «Σπάρτα Ινν» έχει τεθεί σε αυστηρή καραντίνα για 14 μέρες, από το πρωί της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 13 Ιανουαρίου 2021 τη νύκτα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο Σπάρτης «η Αστυνομία έχει διαθέσει περιπολικό για την επιτήρηση της Καραντίνας σε 24ωρη βάση και οι φιλοξενούμενοι στο ξενοδοχείο Sparta Inn πειθαρχούν απόλυτα στις οδηγίες των αρμοδίων». Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι συχνά δημιουργούνται εντάσεις από τους άνδρες φιλοξενούμενους.

Όλες οι δυνάμεις της Δημοτικής Αρχής συνεργάζονται στενά και είναι στη διάθεση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Aξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών φιλοξενούμενη που νοσούσε από κορονοϊό γέννησε στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης.