ΛΑΚΩΝΙΑ. Έντονα ανήσυχος, εμφανίζεται ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, το οποίο και θεωρεί ο Σύλλογος άκαιρο και αδικαιολόγητο. Αλλά και επικίνδυνο, επιπλέον.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακούνωση του Συλλόγου, «... γίνεται όλο και πιο φανερό ότι τελικά η κυβέρνηση βάζει την οικονομία πάνω από την υγεία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια και προστασία της υγείας των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών. Είναι νωπές οι μνήμες με τις διαβεβαιώσεις κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει στις αίθουσες και ας στοιβάζονται τα παιδιά, αρκεί να φοράνε μάσκα.

Άρον άρον προχώρησαν στο κλείσιμο των σχολείων λόγω της διασποράς του κορονοϊού. Αναρωτιόμαστε, τώρα πώς προχωρούν πάλι στο άνοιγμα τους χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν;

Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι τελικά η κυβέρνηση βάζει την οικονομία πάνω από την υγεία. Ότι η εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών μας είναι κόστος. Γι’ αυτό και δεν πήρε από την πρώτη στιγμή, απ’ τον Σεπτέμβρη, μέτρα τέτοια που να μπορούν να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως τόνιζαν επίμονα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Εμείς από την πλευρά μας σαν γονείς ζητούμε από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να φροντίσουν και να εξασφαλίσουν την προστασία της υγείας των παιδιών, των οικογενειών τους και συνολικά όλου του κόσμου. Απαιτούμε η κυβέρνηση, έστω και ύστατη στιγμή, να προχωρήσει:

• Στην αξιοποίηση όλων των αιθουσών ώστε να αραιώσουν οι μαθητές σε 15άρια τμήματα.

• Σε προσλήψεις όπου αυτό είναι απαραίτητο σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας.

• Άμεσα σε δωρεάν τεστ Covid και εμβολιασμούς σε εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων.

• Στην ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία τους με τον απαραίτητο αριθμό λεωφορείων ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις

• Επαρκή και δωρεάν Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά κλπ) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ».