Ως πότε θα ζητιανεύουμε τα αυτονόητα; Ως πότε θα εμπαίζεται ο οδοντιατρικός κλάδος της χώρας μας;

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Με επιστολή διαμαρτυρίας οι Οδοντίατροι της Μεσσηνίας καταγγέλλουν ότι εντός των προηγούμενων ημερών, όπως τους ζητήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και τους Διοικητές των Περιφερειακών Νοσοκομείων, με τη μορφή κατεπείγουσας διαδικασίας συνέταξαν λίστες Οδοντιάτρων που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν έναντι της νόσου Covid-19.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η δέσμευση των υπευθύνων ανέφερε άμεση έναρξη εμβολιασμών σε ιδιώτες Οδοντιάτρους εντός της εβδομάδας (από 11.01.2021) και μάλιστα ενημερώσαμε τα μέλη μας και το κοινό της Μεσσηνίας μέσω των ΜΜΕ την Τρίτη 12 Ιανουαρίου

Την Τετάρτη, όμως, 13.01.2021 με μεγάλη πικρία και απογοήτευση διαπιστώσαμε το αδιανόητο: την απόφαση δηλαδή του Υπουργείου Υγείας & της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να «ανοίξουν» την πλατφόρμα δήλωσης πρόθεσης για εμβολιασμό σε όλους τους ιδιώτες Ιατρούς και να ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ τους Οδοντιάτρους.

Να μην συμπεριλάβουν δηλαδή την ειδικότητα που διατρέχει τον πλέον αυξημένο κίνδυνο, παρά το γεγονός ότι είμαστε μέσα στους πρώτους που πιθανόν θα έρθουν σε πρώτη επαφή με τον ιό θέτοντας σε κίνδυνο μόλυνσης τους ασθενείς μας, το προσωπικό μας και τις οικογένειές μας.

Στηρίξαμε την οδοντιατρική περίθαλψη από την πρώτη στιγμή της πανδημίας διακινδυνεύοντας την υγεία μας και υποστηρίζοντας την οδοντιατρική περίθαλψη σχεδόν στο εκατό τοις εκατό, αποσυμφορίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας όπου οι ανάγκες ήταν αυξημένες και έπρεπε να αντιμετωπιστούν οι νοσούντες από τον Covid-19.

Πολλοί συνάδερφοι μας ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αναγκάζονται να απουσιάζουν από τα οδοντιατρεία τους λόγω της επιβαρυμένης υγείας τους.

Ουδεμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει από τα αρμόδια όργανα (Υπουργείο, ΥΠΕ κ.ο.κ.) και η ενημέρωσή μας γίνεται από τα Μ.Μ.Ε. και τα «σπασμένα» τηλέφωνα.

Δεν πρόκειται εδώ να εμπλακούμε σε «εμφύλια» αντιπαράθεση με τους ιδιώτες ιατρούς για διεκδίκηση προτεραιότητας, αλλά η πλατφόρμα θα έπρεπε να ανοίξει για όλους τους ιδιώτες υγειονομικούς, όμως μας είχατε διαβεβαιώσει.

Κυρίες/οι Υπεύθυνοι του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, είναι δική σας υπόθεση η προτεραιότητα των υγειονομικών και οι ευθύνες αποδίδονται ΜΟΝΟ σε εσάς γιατί είναι θέμα δημόσιας υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ Τ Ω Ρ Α Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ! ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ!»