ΣΠΑΡΤΗ. Την ώρα που η κοινή γνώμη της Σπάρτης παρακολουθεί, έντρομη, τις εξελίξεις και την προσβολή υγειονομικού προσωπικού από τον κορονοϊό (κτύπησε και το προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος) το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Λακωνίας - Ν.Μ. Σπάρτης έχει ανάρτηση στο διαδίκτυο την ακόλουθη ανακοίνωση:

« Ο νομός μας το τελευταίο διάστημα χτυπιέται ανελέητα από τον covid 19!

Σίγουρα μέχρι τώρα ο ιός, μας είχε φερθεί με ιδιαίτερη «ευγένεια» και ίσως νιώθαμε και κάποια «περηφάνεια» που εμμέναμε, να διατηρούμε το πράσινο χρώμα στο χάρτη της διασποράς πανελλαδικά!

Θέλουμε να θυμηθείτε, και να μην ξεχνάτε, πως οι ίδιοι άνθρωποι που έδιναν την καθαρότητα του νομού μέχρι τώρα, αυτοί οι ίδιοι δοκιμάζονται τώρα από τον κορονοιο.

Αυτήν την δύσκολη ώρα λοιπόν, είναι τουλάχιστον ανέντιμο, να προσπαθούμε να φορτώσουμε αυτήν την δυσφορία και τον φόβο - που μας προκαλεί ο επικείμενος ερχομός του ιού στην διπλανή πόρτα - σε μια ομάδα εργαζομένων, τους υγειονομικούς.

Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που μέχρι εχθές, μας χειροκροτούσατε από τα μπαλκόνια των σπιτιών σας και μας αποκαλούσατε ήρωες.

Δυστυχώς, για όλους μας κανένας φορέας του ιού δεν κυκλοφορεί με σημαδάκι στο μέτωπο.

Χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στέκονται στο πλευρό του Λάκωνα πολίτη, προσφέροντας ότι καλύτερο μπορούν και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Με ένα πεπαλαιωμένο κτίριο, που σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για παροχή φροντίδας σε τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών και με τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό - ένα προσωπικό ιδιαίτερα κουρασμένο !!!

Μιας και όλοι γνωρίζετε, ότι υπάρχει αναστολή των αδειών μας ένα σχεδόν χρόνο.

Παρ' όλα αυτά ,εμείς οι εργαζόμενοι του Γ.Ν Σπάρτης θέλουμε να σας υποσχεθούμε, ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας προς όλους με ασφάλεια και υπευθυνότητα ,και είμαστε σίγουροι ότι θα βγούμε απ’ αυτή την περιπέτεια όλοι γεροί και πιο δυνατοί και σίγουρα ΥΓΙΕΙΣ.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ»