Οι πάγιες ανάγκες του Κ.Υ. Καστορείου στο μικροσκόπιο του βουλευτή

ΣΠΑΡΤΗ. Την διευθύντρια του Κ.Υ. Καστορείου κ. Σταθούλα Αραχωβίτη, συνάντησε την Τρίτη, 19/1, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Αραχωβίτης.

Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καστορείου, οι πάγιες ανάγκες του σε προσωπικό και κτηριακή αναβάθμιση, μονοπώλησαν την συζήτηση. Επίσης συζητήθηκαν, εκτενώς, οι νέες συνθήκες περιορισμού που επικρατούν στα όρια του Δήμου Σπάρτης για την ανάσχεση της πανδημίας, η διαδικασία ανίχνευσης του πληθυσμού με rapid test και η πορεία του εμβολιασμού.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε την διευθύντρια για την ουσιαστική ενημέρωση. Εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τα ζητήματα που προέκυψαν από τη συζήτηση, ώστε το Κέντρο Υγείας Καστορείου να ενισχυθεί με προσωπικό και να αλλάξει ο Υγειονομικός χάρτης των Αγροτικών Ιατρείων που θα ενισχύσουν το Κ.Υ Καστορείου.

Η αλλαγή του χάρτη είχε ξεκινήσει κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά 1,5 χρόνο μετά την αλλαγή κυβέρνησης, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Αραχωβίτης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Η στήριξη όλων των δομών Υγείας με νέους επιστήμονες και εργαζόμενους είναι ο δρόμος για την θωράκιση των πολιτών απέναντι στην πανδημία. Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν έχει επαρκώς στελεχωθεί. Αντίθετα, η κυβέρνηση βρίσκει χρήματα για να προσλαμβάνει “ανθρωποφύλακες” στα Πανεπιστήμια. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και δεν είναι άτρωτοι».

Εν κατακλείδι, ανέδειξε το ζήτημα της αναδίπλωσης της κυβέρνησης σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως ανέφερε, «...Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα Κέντρα Υγείας θα είναι εμβολιαστικά κέντρα, μέσα στα 1.018, η κυβέρνηση προχωρά σε μόλις 144 εμβολιαστικά κέντρα σε Κέντρα Υγείας».

Ειδήσεις σήμερα:

Εντυπωσιακό! Δύο αρχιτέκτονες φτιάχνουν σύγχρονα πυργόσπιτα στη Μάνη!

Σε αυτούς τους δρόμους χρειάζονται ακόμα αντιολισθητικές αλυσίδες

Από το Λεωνίδιο στο Τορόντο εργαζόμενος στην Amazon (video)

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο το κορονοϊού! Μεταλλάχθηκε ο ιός και είναι εδώ!

Έρχονται 100 νέα επενδυτικά σχέδια για mega φωτοβολταϊκές και αιολικές μονάδες και στην Πελοπόννησο!