Παρέμβαση προς τον υπουργό Υγείας κάνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος διότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας δεν γίνονται χειρουργία λόγω έλλειψης σε αίμα.

ΠΑΤΡΑ. Σε αναβολή οδηγούνται τακτικά χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, λόγω αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και συνάμα, λόγω μείωσης της εθελοντικής προσφοράς αίματος, εξαιτίας του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας επισημαίνει ότι «όπως εξηγεί σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η Διευθύντρια του Κέντρου Αίματος του ανωτέρω Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, υπάρχουν έκτακτα περιστατικά στο Νοσοκομείο, που χρειάζονται πολλές μονάδες αίματος, με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα χειρουργεία. Συνεχίζοντας, επισημαίνει η ανωτέρω την μεγάλη έλλειψη αίματος, που παρατηρείται, τελευταία, στις ομάδες «Ο» και «Α»: "Έχουμε μια επάρκεια, η οποία δεν μας εξασφαλίζει αυτή τη στιγμή ότι μπορούμε να καλύψουμε μεγάλες ανάγκες”, δηλώνει και προσθέτει: “Εξαιτίας του κορωνοϊού η εθελοντική προσφορά αίματος έχει μειωθεί, ωστόσο οι ανάγκες παραμένουν αυξημένες και ειδικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο”.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ως άνω τραγική έλλειψη αίματος, που παρατηρείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών;

2. Ποιες είναι οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις του Υπουργείου σας για την αντιμετώπιση του ως άνω προβλήματος, το οποίο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφενός, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, και αφετέρου, αποτελεί κίνδυνο για την ενδεχόμενη μη αποκατάσταση σοβαρών προβλημάτων υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο άνω νοσοκομείο;»