ΒΥΤΙΝΑ. Tην Πέμπτη, κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. επισκέφθηκε εκ νέου τη Βυτίνα προκειμένου να πραγματοποιήσει επαναληπτικά rapid tests στα μέλη της τοπικής κοινότητας. Όλοι οι μαθητές καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα, υπεβλήθησαν σε γρήγορο τεστ ανίχνευσης του COVID-19. Με ανακοίνωσή του, το ιατρικό προσωπικό του κλιμακίου μας έκανε γνωστό ότι, τα επαναληπτικά rapid tests είναι όλα αρνητικά.

Επαναληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, καθώς την Δευτέρα 15.02, έγινε γνωστό από την Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Αρκαδίας πως μαθητής/μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου Βυτίνας νοσεί από κορωνοϊό. Εξαιτίας αυτού του περιστατικού όλες οι σχολικές μονάδες της Βυτίνας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) έκλεισαν για μερικές ημέρες κι έγινε σχολαστική απολύμανση των εγκαταστάσεών τους, από τα συνεργεία του Δήμου Γορτυνίας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος, κ. Στάθης Κούλης, απηύθυνε πρόσκληση σε κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., η οποία διεξήγαγε τεστ ανίχνευσης του ιού στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και στους κατοίκους της Βυτίνας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

«Είναι άκρως ανακουφιστικό το γεγονός ότι τα επαναληπτικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς βγήκαν αρνητικά, δεδομένης και της παρατεταμένης αγωνίας την οποία βιώνουμε από την Δευτέρα. Οι έλεγχοι μέσω των κινητών μονάδων του Ε.Ο.Δ.Υ. θα συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες. Αποτελεί επιτυχία το ότι προς το παρόν δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, ύστερα από το περιστατικό με το νεαρό μαθητή. Επ’ ουδενί όμως δεν χαλαρώνουμε και δεν εφησυχαζόμαστε.

Προσωπικά, βρίσκομαι στο πλευρό όλων των συμπολιτών μου και ξέρω πως οτιδήποτε κι αν χρειαστούν, οτιδήποτε συμβεί, θα έρθουν σε επικοινωνία μαζί μου. Μας προτρέπω, να μείνουμε πιστοί στις νέες μας συνήθειες. Να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και την δημόσια υγεία. Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε όλοι μαζί.»