ΣΠΑΡΤΗ. Όπως γνωστοποιήθηκε αρμοδίως, ο Δήμος Σπάρτης διαθέτει προσωπικό αλλά και χώρο ώστε να συμμετέχει ενεργά στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19.

Η Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου, μάλιστα, έχει στείλει επιστολές προς την 6η ΥΠΕ αλλά και την κ. Σταθ. Αραχωβίτη, υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Σπάρτης.

Αναφέρεται μάλιστα πως, «…ο Δήμος έγκαιρα προνόησε ώστε να προσληφθεί καταρτισμένο προσωπικό και συγκεκριμένα, 2 Νοσηλεύτριες Π.Ε. και βοηθητικό προσωπικό», που θα είναι στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Εμβολιασμού, «…ώστε να συνδράμουν στην πραγματοποίηση των εμβολιασμών κατά της Covid-19».

Επιπλέον, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, παραχωρεί τον χώρο που στεγάζεται το ΚΑΠΗ της πόλης, αφού πληροί όλες τις προϋποθέσεις (π.χ. προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ και κατάλληλο εξοπλισμό, όπως ψυγείο – κλιματισμό κ.λ.π.), για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται αναγκαίο για να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Εμβολιασμού.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου δήλωσε:

«Είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε οδηγίες από την 6η ΥΠΕ, ώστε να λειτουργήσει ένα επιπλέον Κέντρο Εμβολιασμού στην πόλη μας για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας».