ΕΛΛΑΔΑ. Self test για περιορισμό της διασποράς και επανεκκίνηση δραστηριοτήτων επικοινωνεί η Κυβέρνηση αλλά φαίνεται ότι πληθαίνουν εκείνοι που διαφωνούν ή επιφυλάσσονται!

Τι ισχυρίζεται ένας Κυβερνητικός:

«Η κυβέρνηση υλοποιεί μια νέα δράση στον τομέα των διαγνωστικών ελέγχων που θα επιτρέψει σε συνδυασμό με την πρόοδο του εμβολιασμού του πληθυσμού να επανεκκινήσουν οι δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά από τις αρχές Απριλίου η λειτουργία της διαδικασίας του self-test.

Τα μαζικά self test τα εισηγήθηκε η επιτροπή δημόσιας υγείας ενώ η επιτροπή των ειδικών έθεσε τις προδιαγραφές για τα τεστ και είναι θετική στο πλαίσιο της στρατηγικής, που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση.

Η εφαρμογή αυτού του τεστ δεν διαφέρει πολύ από τα ένα απλό τεστ κύησης. Η λήψη δείγματος γίνεται από το σάλιο στο στόμα κι από το εσωτερικό της μύτης. Έχει υψηλή ευαισθησία που φτάνει το 80%, είναι αξιόπιστο και εύχρηστο και η εκμάθηση της διαδικασίας απαιτεί την παρακολούθηση ενός τρίλεπτου βίντεο.

Το self test θα είναι υποχρεωτικό σε εβδομαδιαία βάση:

Για τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα και την ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, τις επιχειρήσεις στην εστίαση, στο τομέα τουρισμού, στην μεταποίηση και στα δικαστήρια.

Για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Για όλες τις λοιπές δραστηριότητες δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση τεστ παρά μόνο η οικειοθελής χρήση και δήλωσή του από τον αυτοεξεταζόμενο πολίτη.

Οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα οικιακά αυτοδιαγνωστικά τεστ από το φαρμακείο της γειτονιάς, όπου με την επίδειξη του ΑΜΚΑ, τους χορηγούνται όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την ολοκλήρωση ενός τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2.

Κατά τις πρώτες ημέρες διάθεσης των τεστ και μέχρι να ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός των φαρμακείων και να μην υπάρξει ταλαιπωρία των ηλικιωμένων, θα δοθεί προτεραιότητα στην δωρεάν διάθεση τεστ στους οικονομικά ενεργούς πολίτες έως 67 ετών.

Αν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr όπου θα εισέρχονται με τον ΑΜΚΑ τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης.

Στη συνέχεια, θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο από τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγείας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νόσο COVID-19.

Η βεβαίωση αυτή δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για εξαίρεση από την εργασία ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση».

Τι ισχυρίζεται ένας πολίτης / Χρηστάκης Ιωάννης – εκπαιδευτικός

«Το ακούσαμε και αυτό στη χώρα που το 20% ασθενών σε βαριά κατάσταση ΠΕΘΑΙΝΕΙ εκτός ΜΕΘ!!!

Έρχονται αρχές Απρίλη self-tests covid19 σιέλου ή ρινός που θα εξασφαλίσουν την περιπόθητη επανεκκίνηση της οικονομίας και την επανάληψη της δια ζώσης εκπαίδευσης,της σχολικής ζωής στην ουσία !!!

Ένα την εβδομάδα σε εργαζόμενους στον τουρισμό,πιθανόν στην εστίαση,σίγουρα στα σχολεία!!!

Για δύο μήνες,να γλιτώσουμε τα χειρότερα και μέχρι να καλοκαιριάσει!!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!

Την μετάθεση των ευθυνών τους για αξιοπρεπές Σύστημα Υγείας… στον πολίτη που τώρα είναι επιφορτισμένος και με το τρέξιμο να βρει, να κάνει σωστά, να επαληθεύσει, να ενημερώσει την Πολιτεία για τα αποτελέσματα του Τest!

ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΟΥ ΕΙΝΑΙ - ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ - ΑΠΟΥΣΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!!!

Ακόμα και οι φαρμακοποιοί αρνήθηκαν να εμπλέξουν τους εαυτούς τους περισσότερο σε αυτή τη διαδικασία γιατί δεν πήραν υπεύθυνες απαντήσεις ακόμα και για την αξιοπιστία των τεστς!!!

Self-tests που μόνο οι Γερμανοί χρησιμοποιούν στην Ευρώπη!!!

Self-tests που έχουν αξιοπιστία 70% και θα πρέπει να επαληθευτούν με μοριακό!!!

Self-tests που δεν μας είπαν πώς θα τα κάνουν εκατομμύρια μαθητές!!!

Self-tests που δεν μας είπαν πώς θα τα κάνουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί!!!

Self-tests που συχνά αποτυγχάνουν στη χρήση και πρέπει να ψάχνεις για ένα δεύτερο να το επαναλάβεις !!!

Self-tests που δεν μας είπαν η οποιαδήποτε συνεισφορά της στην ανάσχεση της επιδημίας πώς θα επιτυγχάνεται;

Πόσοι θα δηλώνουν τα θετικά αποτελέσματα τους και πόσοι θα τα κρύβουν για διάφορους λόγους ;

Θα υπάρξει διαφάνεια για το πώς θα τα προμηθευτεί η χώρα μας;(Αλλά τώρα..με τέτοια θα ασχολούμαστε, φροντίζει η siemens για εμάς!!!)

Και το σημαντικότερο όλων:

Θα υπάρξουν απαντήσεις γιατί το 95% των Ευρωπαίων δεν τα χρησιμοποιεί;

Μάλλον γιατί φρόντισαν περισσότερο άλλα θέματα: ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ, ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΜΕΘ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!!!

Τις τελευταίες δύο μέρες θρηνήσαμε και άλλους εκπαιδευτικούς , θύματα του φονικού ιού που μεταλλάσσεται και υπερ-μεταδίδεται πλέον!!!

Μήπως πρέπει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να πουν ένα «Έως Εδώ» στην υπουργό Παιδείας;

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΗΜΙΜΕΤΡΟ ΤΩΝ SELF-TESTS ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 15ΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ,ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ή ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ !!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ!!!»