KAΛΑΜΑΤΑ. Στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας λειτουργεί πλέον φορητός απινιδωτή, δωρεά δημότη. Η δωρεά έγινε προκειμένου να τιμηθούν, μετά την περιπέτεια της υγείας του, οι νοσοκομειακοί ιατροί Βασίλειος Καραμπέτσος, Σταυρούλα Κοσμοπούλου, Αλέξανδρος Κατράνης και Γεώργιος Κουδούνης.

Την Πέμπτη 1η Απριλίου, στο χώρο των βιολογικών προϊόντων της Κ.Α.Κ. έγινε παρουσίαση – επίδειξη από της συσκευής από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Υπενθυμίζεται ότι Σαμαρείτες του Ε.Σ. θα βρίσκονται στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας κάθε Τετάρτη και Σάββατο προκειμένου να παράσχουν αν χρειαστεί τις υπηρεσίες τους.

Ο καρδιολόγος Βασίλης Καραμπέτσος ανέφερε τη σημασία του εν λόγω μηχανήματος, η χρήση του οποίου είναι απλή, τονίζοντας ότι μπορεί να σώσει ζωές.

Με αφορμή τη δωρεά, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Πρόεδρος της Κ.Α.Κ. Αναστάσιος Αγγελής εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία ύπαρξης ενός απινιδωτή σε ένα πολυσύχναστο σημείο, όπως αυτό της Αγοράς.

Τέλος η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δήμητρα Ψαρούλη, εστίασε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Ε.Ε.Σ. και του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και στις εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων μας.