ΛΑΚΩΝΙΑ. Τις ανάγκες των νοσοκομείων της Λακωνίας, όπως αυτές τού έχουν τεθεί από τους Διοικητές τους, είχε την ευκαιρία να θέσει ο Θανάσης Δαβάκης με αναλυτικό τρόπο, στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26/5, στο Υπουργείο.

Ο κ. Δαβάκης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στην οποία συμμετείχε και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Έλλειψη ιατρικού προσωπικού

Κυρίαρχο ζήτημα στις Νοσηλευτικές Μονάδες της Λακωνίας είναι αυτό της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Έτσι, ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε να καλυφθεί από το επερχόμενο κύμα προκηρύξεων του υπουργείου Υγείας.

Και πώς θα συμβεί αυτό; Ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των κινήτρων που δίνονται σε νέους γιατρούς να υπηρετήσουν στα Νοσοκομεία της Λακωνίας και γενικά της ελληνικής περιφέρειας, η οποία άλλωστε διαφαίνεται και από το γεγονός ότι οι προκηρύξεις ορισμένων ειδικοτήτων καταλήγουν να κηρύσσονται άγονες.

Ως μία πιθανή λύση στο ανωτέρω πρόβλημα, πρότεινε τη μετατροπή του Νοσοκομείου της Σπάρτης σε Γ΄ Ζώνης.

Η μετατροπή αυτή θα αυξήσει κατά πολύ τα κίνητρα των νέων ειδικά γιατρών να υπηρετήσουν σε αυτό για τουλάχιστον μία πενταετία. Πρόταση που είχε τεθεί άλλωστε στην πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης

Ο κ. Κοντοζαμάνης άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα και τις προτάσεις του κ. Δαβάκη και ανέφερε ότι θα εξετάσει την πρόταση της μετατροπής του Νοσοκομείου της Σπάρτης σε Γ΄ Ζώνης.

Παράλληλα ενημέρωσε τον Λάκωνα βουλευτή ότι προχωρά σε βελτίωση των κινήτρων που θα κάνει τα Νοσοκομεία όλης της ελληνικής περιφέρειας πιο ελκυστικά στους νέους γιατρούς.

Όσον αφορά το θέμα της προκήρυξης των θέσεων για τη στελέχωση των Νοσοκομείων της Λακωνίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Δαβάκη, «…ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες στον επόμενο κύκλο προκηρύξεων».

Αξονικός Τομογράφος Ν.Μ. Σπάρτης

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε προσωπικά τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για την πρόσφατη απόφασή του να αντικατασταθεί ο παλαιός αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου της Σπάρτης με σύγχρονο μηχάνημα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις