Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λακωνίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την ελεύθερη, σε αυτό, πρόσβαση των πολιτών. Καλεί δε όλους στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 23 Φεβρουαρίου.
Περιγράφοντας τις συνέπειες του Μνημονίου για την Υγεία αναφέρει ότι, στο πλαίσιο εξειδίκευσης και εφαρμογής του μνημονίου για την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, στόχος είναι η οριζόντια μείωση των διαθέσιμων πόρων με περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
«Ενδεικτικό των προθέσεων είναι ότι ο χώρος της Υγείας καλείται να λειτουργήσει το 2011 με το 50% του αντίστοιχου κονδυλίου στον Προϋπολογισμό του 2010. Το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία αντί να οδηγεί στη μείωση των ελλειμμάτων και των χρεών, την επίλυση των προβλημάτων και των αδιεξόδων, οδηγεί στη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αύξηση του κόστους για τους πολίτες.
Η Κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει μείζονα εθνική υπόθεση τη διατήρηση και βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να διασφαλίσει, με τρόπο έγκυρο και συστηματικό, το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών αυτών, προς όφελος του λαού και του τόπου.
Στα πλαίσια της τρίωρης στάσης εργασία που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου το Σωματείο Εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λακωνίας, το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, μέλη Πρωτοβάθμιων σωματίων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα υλοποιώντας την απόφαση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετείχαν από 8 πμ έως 11 πμ στο κλείσιμο των ταμείων είσπραξης του 5ευρου στα εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου ζητώντας Δωρεάν εξυπηρέτησης των πολιτών, ασθενών».