ΠΑΤΡΑ. Πληθαίνουν οι αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για μεγάλο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών στην Αχαΐα που αρνούνται τον εμβολιασμό αυξάνοντας την ανησυχία για τη λειτουργία των νοσοκομείων από τον Σεπτέμβριο που θα τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση, από 1η Σεπτεμβρίου, κάθε ανεμβολίαστος υγειονομικός που δεν θα έχει κάνει έστω μια δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα τίθεται σε επ΄αόριστον αναστολή καθηκόντων.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στα τέλη Ιουλίου αφορά εργαζόμενους σε νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης, δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρει πως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου «Ιπποκράτης» του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» και εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ Κώστα Πετρόπουλο, κατ΄εκτίμηση υπάρχουν σήμερα περίπου 1.000 υγειονομικοί υπάλληλοι που δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε μια δόση του εμβολίου στην Αχαΐα.

Αν και επίσημα στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί, εκτιμήσεις της «Π» φέρουν το ΠΓΝΠ να έχει περί τους 300 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο «Αγ. Ανδρέας» 250, το Καραμανδάνειο περίπου 50 και το νοσοκομείο Αιγίου άλλους 70, ενώ απροσδιόριστος αριθμός υγειονομικών υπαλλήλων, μόνιμων και επικουρικών είναι ακόμα ανεμβολίαστοι σε Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο ακόμη δεν έχει γίνει η καταγραφή του ανεμβολίαστου προσωπικού και δεν έχει προχωρήσει καμία ενέργεια για την αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως το 88% των γιατρών, το 74% του νοσηλευτικού προσωπικού και το 72% του λοιπού προσωπικού του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις