ΕΛΛΑΔΑ. Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, την Παρασκευή 1/10, ανακοίνωσε ως βασικός εισηγητής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας τις εξής παρεμβάσεις της Κυβέρνησης:

  • Την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022
  • Τις ρυθμίσεις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ
  • Την αύξηση του ορίου για τις γονικές παροχές στις 800.000 €
  • Την ενίσχυση των νοικοκυριών για την απορρόφηση της αύξησης του ρεύματος
  • Τη θεσμοθέτηση εθνικής αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης,

καθώς και μια σειρά από άλλες ευεργετικές ρυθμίσεις «…σχετικές με την κινητροδότηση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν για να επιτευχθεί τεχνητή ανοσία».

Βασικά στοιχεία και πολιτικά μηνύματα από αυτήν την νομοθετική πρωτοβουλία, όπως αναφέρθηκε, είναι:

  • Η ανανέωση όλων των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, όλων των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των εποπτευομένων φορεών του Υπουργείου Υγείας, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων δείχνει ότι η Κυβέρνηση δε θέλει να χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο από πιθανό εκτροχιασμό στο πλήθος των κρουσμάτων και προς τούτο συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το σύστημα Υγείας.
  • Οι παρατάσεις των συμβάσεων βοηθά στην καλή διαχείριση της πανδημίας, καθώς η οικονομία και οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο περιορισμό της κινητικότητας και της οικονομικής δραστηριότητας. Επίσης η σωστή διαχείριση θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί και με άλλα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική και τις απειλές που εκτοξεύονται διαρκώς από τη γείτονα χώρα Τουρκία.
  • Οι παρατάσεις των συμβάσεων, που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας, συμπλέουν με το Σύνταγμα και ο τρόπος νομοθέτησής τους μέσω ενός νέου σχεδίου νόμου είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος.
  • Ο εμβολιασμός των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των παράτυπων μεταναστών είναι ένα στοίχημα της Κυβέρνησης, έτσι ώστε εστίες υπερμετάδοσης να εντοπιστούν και να προβλεφθούν ανάντι, προτού η εξάπλωση του ιού ακυρώσει οποιαδήποτε προληπτική πρακτική.
  • Στα πλαίσια της συνεργασίας και του διακομματικού διαλόγου είναι δυνατός ο εντοπισμός κοινών πολιτικών και σημείων σύγκλισης, μιας και στο τέλος αυτούς που υπηρετούν είναι οι πολίτες και η εξέλιξη της κοινωνικής ζωής.

Ο κ. Κρητικός, τόνισε:

«Συνολικά είναι ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να προλάβει κρίσεις, να δώσει τη δυνατότητα σε ευάλωτες κοινωνικές να προστατευθούν και να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο, να ενισχύσει την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την πανδημία.

Θεωρώ ότι μέσα από τις αντιθέσεις και τις συγκλίσεις μας μπορούμε και να βελτιώνουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και να γινόμαστε αρωγοί της κοινής προσπάθειας της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων να κερδίσουμε τελικώς τον αόρατο εχθρό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις