ΕΛΛΑΔΑ. Πολύ κοντά στο να δούμε τον αριθμό 7 στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, φαίνεται ότι είμαστε σήμερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα σήμερα αναμένεται να φτάσουν τις 7.000.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε την Τρίτη, όταν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.700 κρούσματα.

Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζει καθημερινά ο ΕΟΔΥ είναι αποκαλυπτικά της εξάπλωσης του κορονοϊού σε όλη σχεδόν τη χώρα, με τα νοσοκομεία να υποδέχονται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς με covid-19 και τους υγειονομικούς να δίνουν τη δική τους «μάχη» στις ΜΕΘ. Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 6.150 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιήθηκαν να είναι πολύ μικρότερος (232.409 rapid και μοριακά PCR έναντι πάνω από 400.000 προχθές, όταν είχαν καταγραφεί 6.700 κρούσματα). Παράλληλα παρατηρήθηκε και πάλι πολύ υψηλός αριθμός νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία: 343 έναντι 243 εξιτηρίων λόγω ίασης των ασθενών.

Στο «κόκκινο» ακόμη 4 περιοχές

Το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε γνωστό ότι μπαίνουν στο «κόκκινο» και η Δυτική Αττική, η Φθιώτιδα, η Κοζάνη και η Ροδόπη.

17 περιφερειακές ενότητες σε «βαθύ κόκκινο»

Από τις 50 περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα οι 27 βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, με μόνη εξαίρεση τη Φλώρινα που βρίσκεται στο «πορτοκαλί» και από αυτές, οι 17 είναι οι πιο επιβαρυμένες και βρίσκονται ουσιαστικά σε «βαθύ κόκκινο».

Αυτές είναι:

Το Άγιο Όρος, η Λάρισα, η Μαγνησία, το Κιλκίς, η Ημαθία, ο Έβρος, η Πιερία, η Πέλλα, η Ξάνθη, η Δράμα, η Αρκαδία, η Θεσσαλονίκη, η Μεσσηνία, οι Σέρρες, τα Τρίκαλα, η Αχαϊα, η Καβάλα.

Στο «κόκκινο» επίπεδο ανησυχίας, αλλά παρ’ όλα αυτά σε λίγο καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, βρίσκονται 10 περιοχές και συγκεκριμένα: τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, η Ροδόπη, η Χαλκιδική, η Καστοριά, η Καρδίτσα, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα και η Δυτική Αττική.

Αυτήν την εβδομάδα δεν υπάρχει καμία «πράσινη» περιοχή, ενώ στο 3ο επίπεδο «πορτοκαλί» επιδημιολογικού κινδύνου, βρίσκονται 16 περιοχές, οι εξής:

ο Δυτικός τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, η Κορινθία, η Φωκίδα, η Αιτωλοακαρνανία, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Φλώρινα, η Αργολίδα, η Λακωνία,η Βοιωτία, η Ευρυτανία, η Εύβοια και η Ηλεία.

Στο «κίτρινο» δεύτερο επίπεδο των περιοχών που δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία, περιλαμβάνονται μόλις 7 περιοχές:

ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, ο Νότιος Τομέας Αθηνών, το Λασίθι, τα Χανιά και η Άρτα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες αυτές οι περιοχές έχουν ποσοστό εμβολιασμού άνω του 55% και οι περισσότερες μεταξύ 60% και 70%.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις