ΣΚΑΛΑ. 479 εξετάσεις διενεργήθηκαν στον Δήμο Ευρώτα στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με τη συνεργασία του Δήμου, από την κινητή μονάδα του ΕΙΟ.

Πιο συγκεκριμένα διενεργήθηκαν

  • 258 μαστογραφίες και
  • 221 τεστ Παπ.

«Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»

Οι εξετάσεις έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού ως προς την ανάγκη διενέργειας προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο, «καθώς η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη μπορούν να σώσουν ζωές και να δώσουν τη δυνατότητα σε μία γυναίκα να ζήσει μία ζωή χωρίς καρκίνο», σημείωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς.

Οι προληπτικές εξετάσεις συνεχίζονται στον Δήμο Μονεμβασιάς και σκοπός είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ιδιαίτερα τώρα, που «με την πανδημία, πολλοί συνάνθρωποί μας αμελούν τον προληπτικό τους έλεγχο».

«Ως περιφερειακή Αρχή, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, δίνουμε μεγάλη σημασία στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών και παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε την αρμοδιότητα για αυτόν τον τομέα προσπαθούμε να υλοποιούμε δράσεις για τους Πελοποννήσιους και να στηρίζουμε τα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και να υλοποιούμε προγράμματα πρόληψης για διάφορες ασθένειες», δήλωσε ο Άγγελος Χρονάς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις