ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στις 21.102 έφτασαν οι νέες διαγνώσεις κορονοϊού, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 60 θάνατοι συμπολιτών μας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 1/4, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στους 7 Νομούς της Πελοποννήσου σήμερα είναι 2.028.

Αναλυτικά:

- 226 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 210 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

- 422 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 258 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

- 282 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 278 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

- 352 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης: Επέκταση διάρκειας «έδειξε» ο Πλεύρης – Μένουν οι μάσκες

Την επέκταση της χρονικής ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού για κορονοϊό προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως επεσήμανε, υπάρχει σύσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εναρμονιστούν όλες οι χώρες σχετικά με τη χρονική διάρκεια των πιστοποιητικών στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.

Στην Ελλάδα έως τώρα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες. Για όσους έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού.

Ακόμη, σημείωσε ότι αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή των πιστοποιητικών για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες με τις τελικές αποφάσεις για το πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων να μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι να πηγαίνουμε πιο κοντά στην κανονικότητα. Δεν θα ήθελα να πω ημερομηνίες, περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής. Το πιο πιθανό είναι το σχέδιο της αποκλιμάκωσης να συνδυάζεται με τον Μάιο. Αυτό είναι το πιο πιθανό. Δεν θυσιάζεται το Πάσχα. Ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, το 90% των μέτρων που υπήρχαν το χειμώνα έχουν αρθεί. Δηλαδή για τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας δεν υπάρχει κανένας περιορισμός», είπε χαρακτηριστικά ο Θ.Πλεύρης.

«Μένουν» οι μάσκες

Σχετικά με την χρήση προστατευτικών μασκών στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχετικά ήπιο μέτρο που δεν περιορίζει την κινητικότητα και την κοινωνική, οικονομική ζωή, ενώ στη χώρα μας οι εσωτερικοί χώροι περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο που πρέπει να «φύγει» άμεσα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις