ΛΑΚΩΝΙΑ. Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής 20 νέων ασθενοφόρων της 6ης ΥΠΕ από τον διοικητή της Γιάννη Καρβέλη, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Είκοσι νέα ασθενοφόρα 4×4 εντάσσονται στο δυναμικό των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την -με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση- υλοποίηση εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ τής σχετικής πράξης που χρηματοδότησε το ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο απόφασης ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα την οποία είχε υπογράψει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από τις 3 Οκτωβρίου 2019.

Η πράξη, με δικαιούχο την 6η ΥΠΕ, αφορούσε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προμήθεια ασθενοφόρων και βιοϊατρικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1.828.856 €, είχε δε με απόφαση του Π. Νίκα ενταχθεί στο ΠΕΠ 2014 – 2020 πριν 3 χρόνια.

Από τα 20 οχήματα, τα 6 θα διατεθούν σε υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας,

  • 2 στο Κέντρο Υγείας Μολάων και από
  • 1 στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης,
  • 1 στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη,
  • 1 στο Κέντρο Υγείας Γυθείου και,
  • 1 στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης.

«Πρόκειται για νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, πλήρως εξοπλισμένα για την ασφαλή και ταχεία διακομιδή των ασθενών, που πληρούν τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Αναβαθμίζονται, έτσι, σημαντικά οι υπηρεσίες Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ειδικότερα στην ύπαιθρο. Επίσης, ενισχύεται ο στόλος των ασθενοφόρων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς προστίθενται στα 10 που ήδη εξυπηρετούν Κέντρα Υγείας σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις