Όσο προσεκτικοί και αν είμαστε, ατυχήματα μπορούν πάντα να συμβούν, ενώ αν έχουμε παιδιά τα ατυχήματα είναι συχνά μέρος της καθημερινότητάς μας. Δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε, καθώς στην περίπτωση που πρόκειται για μικροτραυματισμούς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε άμεσα με τις κατάλληλες αλοιφές. Ανακαλύψτε παρακάτω τις αλοιφές που δεν πρέπει να λείπουν από το φαρμακείο του σπιτιού σας και σταματήστε να ανησυχείτε για πληγές, μελανιές, επιφανειακά τραύματα ή εγκαύματα.

Αλοιφή για μώλωπες

Σε περίπτωση πτώσης ή τραύματος από χτύπημα, ορισμένα αγγεία του δέρματος σπάνε με αποτέλεσμα να προκαλείται μελανιά στην περιοχή, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από οίδημα και πόνο. Για να αντιμετωπίσετε άμεσα τους μώλωπες και να επιταχύνετε την διαδικασία επούλωσής τους, ως πρώτο βήμα θα πρέπει να βάλετε πάγο για λίγη ώρα πάνω στο χτυπημένο σημείο. Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε μια αλοιφή για μώλωπες, κατά προτίμηση κάποια αλοιφή με άρνικα, η οποία θα συμβάλει στην διαδικασία επούλωσης και αποκατάστασης των ιστών.

Αλοιφή για εγκαύματα

Αν έρθετε σε επαφή με κάποια καυτή επιφάνεια, φλόγα ή καυτό νερό, τότε είναι πολύ πιθανό να πάθετε έγκαυμα, το οποίο μπορεί να κυμανθεί από μια επιφανειακή βλάβη, έως κάποια σοβαρή βλάβη στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για έγκαυμα πρώτου βαθμού και μπορείτε να το αντιμετωπίσετε άμεσα ρίχνοντας τρεχούμενο νερό μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Στην συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εξειδικευμένη αλοιφή για εγκαύματα, η οποία θα βοηθήσει στην διαδικασία επούλωσης. Τέλος, θα ήταν καλό να περιδέσετε απαλά το σημείο που έχει τραυματιστεί ώστε να το προστατεύσετε περαιτέρω.

Αλοιφή για εκδορές & επιφανειακά τραύματα

Οι εκδορές και τα επιφανειακά τραύματα κατατάσσονται στις πιο συχνές μορφές τραυματισμού. Εξασφαλίστε την άμεση επούλωση αμυχών και εκδορών χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φαρμακευτικά προϊόντα. Αμέσως μετά τον τραυματισμό φροντίστε να καθαρίσετε επιμελώς την πληγή και στην συνέχεια εφαρμόστε μια αλοιφή για εκδορές η οποία θα αποστειρώσει το τραυματισμένο σημείο, θα δημιουργήσει έναν προστατευτικό φραγμό και θα αποτρέψει πιθανές μολύνσεις.

Οι μικροτραυματισμοί είναι μέρος της καθημερινότητάς σας και οφείλετε να φροντίσετε τον εαυτό σας, προνοώντας για την άμεση και ορθή αντιμετώπισή τους. Εξοπλίστε πλήρως το φαρμακείο του σπιτιού σας αποκτώντας φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως οι παραπάνω αλοιφές και δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να πανικοβληθείτε ή να υποφέρετε από πόνους που οφείλονται σε τέτοιου είδους τραυματισμούς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις