ΠΥΡΓΟΣ. Ο Δήμος Πύργου μέσω του ΚΕΠ Υγείας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας , από την Τρίτη 17/10 έως την Παρασκευή 20/20, στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου (Αγ. Σπυρίδωνος 41)., στο πλαίσιο προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Την δράση θα συνδράμουν το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύργου με παράρτημα ΡΟΜΑ και το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Δήμου Πύργου.

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες άνω των 45 – 50 ετών και περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας.

Πιο συγκεκριμένα οι γυναίκες που μπορούν να κάνουν την εξέταση είναι :

  • Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση
  • Γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή
  • Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης
  • Γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα
  • Γυναίκες με βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, καλώντας στα τηλέφωνα: 2621031978-2621022199, ώρες επικοινωνίας 9:00-14:00 μ.μ.

Απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας στο site: www.kepygeias.org Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στο διαδίκτυο η εγγραφή δύναται να γίνει την ημέρα της δράσης από τους υπαλλήλους του ΚΕΠ Υγείας .

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις