ΣΠΑΡΤΗ. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/10/23 στο Νοσοκομείο Σπάρτης σχετικά με τις εργασίες μετεγκατάστασης και κατεδάφισης χώρων του νοσοκομείου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, προκειμένου να ενημερωθεί. Ο κ. Κρητικός περιηγήθηκε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τη Διοικήτρια Εύη Παπαγεωργίου στους χώρους όπου διεξάγονται οι εργασίες. Με τις διευκρινίσεις της κας Παπαγεωργίου, διαπίστωσε πως «είμαστε, πλέον, κοντά στην έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νοσοκομείου, παράλληλα με τη διασφάλιση όλων των συνθηκών, που θα επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του υφιστάμενου».

Συμμετείχε επίσης σε σύσκεψη με τον κ. Διοικητή και την κα Διοικήτρια για ζητήματα που χρήζουν διευθέτησης κατά τη διάρκεια εκπόνησης του έργου: την επικαιροποίηση του σχεδίου ασφάλειας και υγείας, την απομόνωση του δικτύου, την πρόβλεψη -για το προσωπικό του νοσοκομείου- συγκοινωνιακής σύνδεσης με το κέντρο της πόλης -η οποία κρίνεται απαραίτητη λόγω αδυναμίας στάθμευσης οχημάτων από τα τέλη Ιανουαρίου 2024 που ο χώρος θα μετατραπεί πλήρως σε εργοτάξιο- και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

Στη συζήτηση συνέβαλαν τα μέγιστα με την παροχή τεχνογνωσίας τους ο διευθυντής του τεχνικού τμήματος του ΙΣΝ, Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Θεόδωρος Μαραβέλιας, η κα Σύλβια Τζιτζιλώνη της Hill International και ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος της "Ballian Techniki".

«Όπως δεσμεύθηκε από τη Σπάρτη ο Πρωθυπουργός, μέχρι το 2026, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Λακωνία θα αποκτήσει ένα νοσοκομείο - κόμβο για τη Νότια Πελοπόννησο», τόνισε ο κ. Κρητικός, κάνοντας λόγο για ένα πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις