Το κουνουπίδι, ένα από τα θρεπτικότερα λαχανικά του χειμώνα, κλέβει την παράσταση όταν ξεφεύγει από τις κλασικές συνταγές και γίνεται τηγανητό με συνοδεία σάλτσα μπάρμπεκιου (BBQ).

Ένα λαχταριστό, κριτσανιστό, και πικάντικο ορεκτικό με την πιο νόστιμη barbeque sause. Ακόμα και αυτοί που δεν το τρώνε, με αυτή τη συνταγή θα αλλάξουν γνώμη!

Τηγανιτό κουνουπίδι με σάλτσα μπάρμπεκιου (BBQ)

Υλικά για τέσσερις μερίδες:

  • 1 κουνουπίδι περίπου 600 – 700 γραμμάρια
  • 2 αυγά
  • 100 γρ φρέσκο γάλα
  • 100 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 50 γρ σκληρό – κίτρινο αλεύρι
  • 4 κ. σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Λεμόνι προαιρετικά

Υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 γρ τζίντζερ
  • 20 γρ ξύδι
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 4 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • Πιπέρι & πάπρικα γλυκιά
  • 150 γρ κέτσαπ

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι τριμμένο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι
  • Καθαρίζουμε το τζίντζερ από τη φλούδα και το τρίβουμε στο λεπτό του τρίφτη. Δε ρίχνουμε στο τηγάνι και αυτά που περισσεύουν στο χέρι μας (πάνω πλευρά του τρίφτη) από το τζίντζερ γιατί είναι σκληρές ίνες
  • Τρίβουμε επίσης στο λεπτό του τρίφτη το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα καραμελωμένο μίγμα
  • Ρίχνουμε το ξύδι και το βαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά
  • Τέλος βάζουμε την κέτσαπ, το πιπέρι και την πάπρικα και περιμένουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Δε θα χρειαστεί πάνω από 1 – 2 λεπτά

Για το κουνουπίδι:

  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα φύλλα του και το κόβουμε προσεκτικά σε μπουκετάκια. Πλένουμε και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 – 7 λεπτά. Δε θέλουμε να βράσει το κουνουπίδι αλλά να μαλακώσει ελάχιστα
  • Σουρώνουμε και ετοιμάζουμε το πανάρισμα
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύουμε
  • Σε ένα άνετο ταψάκι βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το αλεύρι και το τριμμένο κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε
  • Παίρνουμε κάθε ένα μπουκετάκι κουνουπίδι και το περνάμε από το μίγμα της φρυγανιάς. Αμέσως το περνάμε από το μίγμα των αυγών και μετά πάλι πίσω στη φρυγανιά. Ακουμπάμε σε ένα ταψί χωρίς να τα πλακώνουμε μεταξύ τους
  • Μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε τα μπουκετάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές
  • Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου ή λεμόνι
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις