ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς 2023 είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα. Γιορτάζεται από το 2019 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς (World Olive Tree Day) με πρωτοβουλία της ΟΥΝΕΣΚΟ, με στόχο να ενθαρρύνει την προστασία της ελιάς και των αξιών που αυτή ενσωματώνει. Το Notospress παρουσιάζει, από το αρχείο του, συνταγές βγαλμένες μέσα από την παράδοση και την αγάπη των γυναικών της Λακωνίας στην ελιά και στο ελαιόλαδο. Η παρουσίαση γίνεται με την ευγενική χορηγία Εταιρειών και Συνεταιρισμών με αντικείμενο την Ελιά και το Ελαιόλαδο.

To ελαιόδεντρο, το ευλογημένο αυτό δέντρο, έχει τις ρίζες του στη Μεσόγειο και αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και αρμονίας. Το ελαιόλαδο και οι επιτραπέζιες ελιές, έχοντας αποδεδειγμένη θρεπτική αξία για την υγεία του ανθρώπου και όντας βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής, προσφέρουν μεγάλη ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων, ανοίγοντας τους ορίζοντες για απεριόριστες γαστρονομικές δυνατότητες, οι οποίες αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο από τους πιο φημισμένους σεφ ανά τον κόσμο. Ευρέως αναγνωρισμένες είναι επίσης και θεραπευτικές ιδιότητες των παραγώγων της στην πρόληψη αρκετών ασθενειών.

Οι συνταγές του Notospress έρχονται από τα παλαιά χρόνια και λίγο ή πολύ εξαρτώνται από το καλό ελαιόλαδο. Οι αναγνώστες και αναγνώστριες έχουν την ευκαιρία, έως τα Χριστούγεννα, να γνωρίσουν 10 επιλεγμένες συνταγές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις