Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος*

Μόνο του το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης εγκαλούνται για... τοξικότητα από τον κ. Παύλο Μαρινάκη θα ήταν αρκετό να σταματήσει εδώ οποιαδήποτε συζήτηση. Δεν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια, άλλωστε, ώστε να έχουμε ξεχάσει τις εμφυλιοπολεμικές του αναφορές... «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από εμένα θα πήγαινες», ήταν η ακριβής του τοποθέτηση το 2012 και η οποία δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης των προθέσεών του.

Το ζήτημα δεν είναι το νεανικό παρελθόν του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά η σημερινή δράση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτής που καταδικάστηκε δις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις «πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων». Κάτω από το φως αυτής της καταδίκης, κάθε πολίτης πρέπει και μπορεί να αξιολογήσει το γεγονός ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την εισαγγελική παρέμβαση για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού η Εισαγγελία κινήθηκε και κατά του Στέφανου Κασσελάκη για... την εταιρεία του στις ΗΠΑ, όπου έχει φορολογηθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Οι κινήσεις αντιπερισπασμού δεν τιμούν κανέναν θεσμό σε μια δημοκρατική Πολιτεία. Στην Ελλάδα, όμως, αποτελούν πάγια πρακτική της κυβέρνησης που επιχειρεί να εξισορροπήσει τις απώλειες που μετρά, διαχέοντας στην κοινωνία το τοξικότατο και επικίνδυνο δηλητήριο του «όλοι ίδιοι είμαστε». Η κυβέρνηση που εκπροσωπεί ο κ. Παύλος Μαρινάκης δεν διστάζει μπρος σε τίποτα προκειμένου να ξεφύγει από τις ευθύνες της. Είτε μιλάμε για το Predator και την Intellexa, για τις οποίες βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ.

Προφανώς δε στο αποκαλούμενο και σκάνδαλο Ασημακοπούλου-Κεραμέως. Είτε κάνουμε λόγο για την κατάθεση του πορίσματος συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, την ίδια στιγμή που στη Βουλή θα ψηφίζει την ωμή παραβίαση του συντάγματος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Μπάζωμα παντού και όπου βγει. Η μόνη αρχή που διέπει τη λειτουργία αυτής της κυβέρνησης είναι το: Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων. Μια αρχή επικίνδυνη, που γνωρίζει καλά ότι μόνο την Ακροδεξιά τρέφει, παντού και πάντα. Το προτιμάνε παρά να δουν την εξουσία τους να χάνεται.

Πραγματικά «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είναι η μόνη αληθινή απάντηση, όταν το βλέμμα μας είναι στραμμένο πάντα προς την κοινωνία που συνθλίβεται.

(*) Εκπαιδευτικός - Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr