Γράφει ο Πάνος Κριάς

Αν και κάπως καθυστερημένα μας ήρθε φέτος το Καλοκαίρι, καθώς ο Ιούλιος ζήλεψε τις διακυμάνσεις του Αυγούστου! η εξαιρετική ευεξία που προσφέρει αφειδώς η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Ελλάδος καλά κρατεί. Έχουμε πάμπολλες επιλογές και αυτό το Καλοκαίρι στη Λακωνική γη:

ΚΑΤ’ αρχάς όσοι προτιμήσουν να περάσουν τις καλοκαιρινές ημέρες τους στην πόλη της Σπάρτης, δεν έχουν παρά να ξαποστάσουν τα μεσημέρια στην δροσερή αυλή του ‘‘ΕΚΦΡΑΣΗ ART CAFE’’ στην Λυκούργου 97. Εκεί θα μας ετοιμάσουν απίθανο καφέ και δροσερά ποτά το μεσημέρι, σε προσιτές τιμές, καθώς και ελκυστικούς μεζέδες για το ουζάκι μας το βράδυ. Οι ωραίες κοπέλες του ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΦΕ θα μας ξεκουράσουν με το άψογο σέρβις και το γλυκό χαμόγελό τους! Τα βράδια υπάρχουν πάντα εκπλήξεις. Σπαρτιατικά και Αθηναϊκά συγκροτήματα ανάβουν το κέφι και την διάθεση για διασκέδαση. Το Χειμώνα δε, ετοιμάζονται έντεχνα σύνολα που θα μας ψυχαγωγούν δημιουργώντας μιαν ατμόσφαιρα υψηλού πολιτιστικού επιπέδου.

ΘΕΣΠΕΣΙΑ διαδρομή θα απολαύσουμε πεζοί, από το ΒΑΘΥ μέχρι την ακτή ΠΕΤΑΛΕΑ. Το μαγικό αυτό μονοπάτι – που διανοίχτηκε πρόσφατα- διατίθεται για την καθημερινή μας εξάσκηση και ψυχαγωγία, καθώς σε 20 λεπτά βρισκόμαστε από την μια παραλία στην άλλη.

Η διαδρομή σε ορισμένα σημεία είναι λίγο κουραστική και απότομη λόγω των βράχων, αλλά στο τέλος θα μας το ανταποδώσει. Θα νιώσουμε ευεξία, χαρά και ζωντάνια. Πιστεύω ότι εάν δεν κολυμπήσουμε τουλάχιστον μισή ώρα με έντονη δραστηριότητα μέσα στην θάλασσα και εάν δεν περπατήσουμε 20 λεπτά γρήγορα πάνω στην άμμο, ουσιαστικές και απολαυστικές διακοπές δεν κάνουμε. Αγαθά κόποις κτώνται!

ΣΤΟ Γυθεατικό Κόλπο του Μαυροβουνίου στο γνωστό GYTHIO BAY CAMPING, συνεχίζεται η κοσμοπολίτική παράδοση με ένα ακόμα σημαντικό συν: Φέτος εγκαταστάθηκε επιβλητική πισίνα στο κάμπιγκ, δημιουργώντας έτσι, μιαν απίθανη υψηλού επιπέδου αισθητικής ατμόσφαιρα, ξεγνοιασιάς, δροσιάς και απόλαυσης. Τα βράδια παίρνουμε το φαγητό μας δίπλα ακριβώς από την πολύχρωμη πισίνα ακούγοντας ωραία νοσταλγικά τραγούδια. Και εδώ υπάρχουν εκπλήξεις. Τα γουήκεντς, εμφανίζονται ωραία δροσερά μουσικά συγκροτήματα τα οποία μας διασκεδάζουν δεόντως.

ΛΙΓΟ έξω απ’ το Γύθειο έχουμε τον ΠΥΡΓΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ.
Εκεί, στο μεγαλόπρεπο τοπίο του λόφου – υπήρχε παλιός οικισμός της θρυλικής οικογένειας του αγωνιστή Πετροπουλάκη – ο Δημήτρης θα μας ετοιμάσει νοστιμότατα φαγητά σε φούρνο με ξύλα και θα μας διασκεδάζουν επίσης απίθανα καλλιτεχνικά σύνολα - με πιάνο - δίπλα ακριβώς από την πισίνα του Πύργου. Η θέα δε από εκεί ψηλά είναι ακόμα και την νύχτα θεσπέσια. Είναι γνωστό ότι οι Μανιάτες έπαιρναν το φαγητό τους τα βράδια, πάνω στην ταράτσα των πυργόσπιτων!

QUIZ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως διακρίνουμε τους Έλληνες από τους ξένους κολυμβητές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ξένοι φορούν κανονικά μαγιό, ενώ οι Έλληνες μακριές βερμούδες – δηλαδή σκελέες!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς διακρίνουμε τις νεαρές νεοελληνίδες από τις ξένες παραθερίστριες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Οι ξένες διαβάζουν βιβλίο, ενώ οι Ελληνίδες παλεύουν ακαταπαύστως με το κινητό!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο φύλο μας φλερτάρει ασμένως για να μας απορρίψει ακαριαίως αμέσως μετά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ……….

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι κωλυσιεργούν τη κίνηση οδηγώντας άτολμα και συντηρητικά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ………….

ΕΡΩΤΗΣΗ Σε ποιο αμφιθέατρο επαρχιακής πόλης έχουν στήσει προκλητικά τις προτομές των δωρητών, πάνω σε τεράστιους –kitsch- κορινθιακούς κίονες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ …………

Καλό Καλοκαίρι

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr