Ο ισχυρισμός ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενημερώνεται για όσα συμβαίνουν στις γειτονιές της πόλης από το διαδίκτυο δεν θα ήταν αρκετός για να δικαιολογήσει την απραξία της…

Το Κενοτάφιο του Βασιλιά Λεωνίδα δεν απλά μια γειτονιά της Σπάρτης και δεν χρειάζεται να αναρτηθεί στο διαδίκτυο για να γίνει θέμα η απαράδεκτη κατάστασης που επικρατεί.
Το όραμα του αείμνηστου Σαράντου Αντωνάκου να δημιουργηθεί ένας χώρος ασφαλισμένος, ευπρεπής αντάξιος της ιστορίας της Αρχαίας Σπάρτης δεν είναι εφικτό στις μέρες μας.

Παιδιά, ηλικίας δημοτικού σχολείου, τα έχουν σπάσει όλα. Πλάκες Καρύστου και μάρμαρα κάνοντας πλάκα και παίζοντας ως μη γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα. Το ερώτημα είναι ποιος μικρός κατόρθωσε να σπάσει την σιδερένια καγκελόπορτα ενός Μνημείου που θα έπρεπε να τον προσέχουμε, Δήμος και Δημότες, ως κόρη οφθαλμού.
Ο φακός του notospress.gr αποτύπωσε την κατάσταση μετά την σχετική καταγγελία και «παρακαλεί» τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλία για την αποκατάσταση, φύλαξη και ανάδειξη του μνημείου.

Ας μην λησμονεί κανείς ότι η περιοχή δεν είναι ούτε παιδότοπος, ούτε συνοικιακή πλατεία. Είναι αρχαιολογικός χώρος με όρους και κανόνες που απ’ ότι φαίνεται δεν ισχύουν για όλους.

Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης θα πρέπει άμεσα να αναλάβει την πρωτοβουλία και την ευθύνη.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr