Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό μας κύριο Αλέξη Τσίπρα να λέει πως αναλαμβάνει αυτός πρώτος και όλη η κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη των πυρκαγιών.
Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η πολιτική ευθύνη την ανάληψη της οποίας έκανε ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ Μιχαλολιάκος για το θάνατο του Παύλου Φύσσα.
Καμία συνέπεια της δήλωσης αυτής δεν είχε η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από μέρους αυτού και του κόμματός του.

Οπότε δοκίμασα να ψάξω στο ιντερνέτ να βρω τον ορισμό της πολιτικής ευθύνης. Δεν βρήκα τίποτα παρά μόνο μία προσπάθεια προσέγγισης αυτής από τον Ευάγγελο Βενιζέλο το γνωστό σε όλους μας επί χρόνια πολιτικό.

Αναμενόμενο να μην βρω τίποτα γιατί όπως όλοι οι Έλληνες έχουμε καταλάβει ,είναι ένας εύκολος τρόπος εντυπωσιασμού ,ψεύτικης μαγκιάς και δήθεν ηρωισμού. Ένας ακόμα τρόπος παραπλάνησης του λαού. Αν και ο Αλέξης Τσίπρας ο πρωθυπουργός, μας είπε ότι οι αποκεφαλισμοί θα γίνουν όχι τώρα ,την ώρα της μάχης ,αλλά στο μέλλον , προβλέπω ότι οι συνέπειες θα είναι ίδιες με τις συνέπειες που είχε ο κύριος Μιχαλολιάκος δηλαδή καμία.
Με το μυαλό μας ίσως πλάθουμε πως όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για ,παράδειγμα για τις πυρκαγιές ,πως θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη ,θα παραιτηθεί από το αξίωμά του ,θα αποζημιώσει ο ίδιος τους παθόντες, θα δρομολογήσει εξελίξεις που να δείχνουν έμπρακτα πως αναλαμβάνει κάποια ευθύνη.

Μην αμφιβάλλετε ότι δεν θα γίνει τίποτα ή δεν θα γίνει τίποτα ουσιαστικό .Μην περιμένετε ότι θα παραιτηθεί ή θα ανασχηματισθεί ριζικάη κυβέρνηση διότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο πρωθυπουργός της χώρας. Το πολύ-πολύ δυο-τρεις υπουργοί να αλλαχθούν για το θεαθήναι και ο πρώτος που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη όχι μόνο θα μείνει στη θέση του αλλά θα ξανά ζητήσει και την ψήφο σου για να ξαναγίνει πρωθυπουργός
Παρενέβη εισαγγελέας για να αποδώσει ευθύνες (σε πολιτικούς) για παράδειγμα και συγκεκριμένα:

-Για τον Κώστα Καραμανλή πρώην πρωθυπουργό που μας έταζε επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αλλά μας κορόιδεψε και δεν το έκανε; απάντηση: ΟΧΙ.
-Γα τον κύριο Τσίπρα που όχι μόνο δεν κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ όπως έλεγε αλλά καταπάτησε και το σύνταγμα της χώρας με το να κάνει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ΝΑΙ; Απάντηση: ΟΧΙ

Γενικά δεν πρέπει να παρεμβαίνουν με την κατηγορία για παράδειγμα διάδοση ψευδών –ψεμάτων οι δικαστικές αρχές και η δικαιοσύνη όταν οι πολιτικοί στην Ελλάδα από αυτά που λένε δεν κάνουν ούτε τα μισά και όσα κάνουν ,τα κάνουν μισά;
Συμπέρασμα η πολιτική ευθύνη ,στην Ελλάδα τουλάχιστον, είναι μία τρύπα στο νερό!

*Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr