Γράφει ο Κλειγένης

Η ανώνυμη επιστολή ενός ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΥ, άσχετα από το περιεχόμενό της, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Σπάρτης και κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνεδρίαση της 7 / 4 / 2021 ύστερα από την κατακραυγή και το σάλο που δημιουργήθηκε ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του επέλεξαν το δρόμο του δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν αντιλήφθηκα, αντί να δώσουν εξηγήσεις για το πώς έφτασε στο δήμο η επιστολή, ποιος είναι ο συντάκτης της, αν γράφτηκε κατόπιν προσυνεννόησης ή ήταν προσωπική ενέργεια, ποιος την ανέβασε στην ιστοσελίδα του δήμου και την κοινοποίησε στα μέσα ενημέρωσης, αν θα υπάρξουν συνέπειες και καταλογισμοί ευθυνών κ.α.π. Δηλαδή για τη δημοτική αρχή της Σπάρτης ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η δημοτική αρχή Σπάρτης θα πρέπει να γνωρίζει κι αν δεν γνωρίζει θα πρέπει να το μάθει ότι μια οποιαδήποτε αρχή κρίνεται πρώτα απ’ όλα για το πολιτικό ύφος και ήθος της εξουσίας και μετά για το έργο της.

Η αντίδραση του δημάρχου και των συνεργατών του κατά τον έλεγχο που ασκήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο δείχνει καθαρά εκείνο που έχουν διαπιστώσει οι δημότες από τις πρώτες μέρες της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, ότι δηλαδή πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε χωρίς συνεκτικές, ιδεολογικές, αυτοδιοικητικές και πολιτικές αρχές και χωρίς όραμα, πρόγραμμα και στρατηγική, με μόνο στόχο την κατάκτηση της εξουσίας. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως ομάδα με κοινούς στόχους και θέλουν στο γήπεδο μια μπάλα ο καθένας. Η διαχείριση της επιστολής ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΥ είναι φαινόμενο αυτής της κατάστασης.

Όμως, αφού μιλάμε με ποδοσφαιρικούς όρους, μια τέτοια ενδεκάδα δεν μπορεί να βάζει γκολ και να κερδίζει τους αγώνες για την ομάδα της Σπάρτης .

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr