Γράφει ο Μανώλης Αντωνάκος*

Η συμμετοχή 270000 πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, επιβεβαίωσε το ρόλο και την αποστολή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, για τη χώρα και το λαό με συνέχεια, συνέπεια και ανανέωση.

Ήδη η εκλογή του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, έχει γίνει αποδεκτή και αγκαλιάζεται καθημερινά όλο και περισσότερο από τους Πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα.. Και αυτό φαίνεται όχι μόνο δημοσκοπικά, αλλά κυρίως από την αποδοχή των πολιτών στις δράσεις και τις προτάσεις του Κινήματος μας.

Σε ολόκληρη τη χώρα καλούμαστε να δώσουμε νέους αγώνες για την αναγέννηση της παράταξής μας, σε κάθε περιοχή, σε κάθε χώρο εργασίας, κάνοντας μια δυναμική αντεπίθεση. Γιατί η παράταξη μας αξίζει και δικαιούται να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ήρθε η εποχή, όπου πολλοί φίλοι και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι για διάφορους λόγους είχαν απομακρυνθεί ,να επιστρέψουν να στηρίξουν και να εμπιστευτούν και πάλι τη παράταξη μας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια πολλά στελέχη και μέλη , δώσαμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση δύσκολες μάχες.

Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα αποτελέσουν την αφετηρία για το νέο ξεκίνημα μας . Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς.Βέβαια τα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να μπούν μπροστά ως ίσοι μεταξύ ίσων πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν επάξια και με επάρκεια σε αυτή τη δύσκολη αποστολή.

Χρειαζόμαστε ανανέωση. Η ανανέωση όμως αυτή δεν μπορεί να γίνει μόνο με ηλικιακά κριτήρια. Ανανέωση ναι ,αλλά με συμμετοχή στους αγώνες, με κοινωνική αναφορά, με εμπειρία και προσφορά στη παράταξη και στο τόπο.

Όλοι μας, υπηρετούμε και οφείλουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το κόμμα μας με σεβασμό στα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους μας, χωρίς νοοτροπίες που απομάκρυναν και απογοήτευσαν φίλους και μέλη του κινήματος.

Αυτό αποτελεί βασική προυπόθεση προκειμένου η παράταξη μας να βγεί ενισχυμένη και δυνατή .

Για το σκοπό αυτό πρέπει να δώσουμε το σωστό μήνυμα σε ολόκληρη τη κοινωνία και φυσικά και στη νέα γενιά. Ειδικά στη νέα γενιά η οποία αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες για να επιβιώσει, ενώ χιλιάδες νέοι έχουν υποχρεωθεί να αναζητήσουν το μέλλον τους στο εξωτερικό.

Τα νέα παιδιά πρέπει να τα προτρέπουμε να διαμορφώνουν τη δική τους πορεία, να αγωνίζονται με βάση αρχές, αξίες και ιδανικά και μέσα από τη δική τους κοινωνική δράση και προσφορά, να καταξιώνονται στην κοινωνία και να μπορούν να διεκδικούν το μέλλον στη ζωή στην εργασία αλλά και στην πολιτική !

Χρειαζόμαστε τους νέους ανθρώπους γιατί αποτελούν το μέλλον και μέσα από τη κοινωνική και πολιτική άμιλλα να αναδεικνύονται για να υπηρετούν θεσμούς και αξίες.

Φυσικά πρέπει να ξαναβρεθούμε κοντά στον αγρότη τον ελεύθερο επαγγελματία, τον εργαζόμενο, τον άνεργο , την γυναίκα τον συνταξιούχο, τον επιστήμονα αλλά και τον ναυτικό που θαλασσοπνίγεται.

Να βρεθούμε κοντά σε όλους τους Πολίτες που αποτελούν το κοινωνικό ακροατήριο του Κινήματος μας. Να αφουγκραστούμε την αγωνία και την ανασφάλεια που βιώνουν. Να διατυπώσουμε προτάσεις και να εμπνεύσουμε και πάλι τη κοινωνία.

Αυτό πιστεύω πως είναι και το πνεύμα της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής και του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και με βάση αυτό είμαι βέβαιος ότι η παράταξη μας θα δώσει μια νέα πνοή όραμα και ελπίδα στη Χώρα.

Γιατί η δική μας παράταξη το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων, για μια προοδευτική πορεία της χώρας μας.

(*) Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής. Αν Γραμματέας Τομέα Αυτοδιοίκησης ΚΙΝΑΛ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr