Γράφει ο Χάρης Πισκοπάνης*

Το συνέδριό μας διεξάγεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον Κόσμο, την Ευρώπη και φυσικά την Πατρίδα μας. Το μεγάλο ζητούμενο για μας είναι να είναι συνέδριο χρήσιμο για την πορεία της παράταξης της χώρας και της κοινωνίας.

Στο χέρι μας είναι ώστε με τις αποφάσεις μας να γίνει ορόσημο και νέα αφετηρία για την αριστερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες - ο κόσμος που διαμορφώθηκε με την Ισορροπία του τρόμου μεταπολεμικά δεν υπάρχει πια – και ο κόσμος που προέκυψε μετά το 1989 με το χτίσιμο της παγκοσμιοποίησης καταρρέει μέρα – μέρα!!!

Μια νέα ισορροπία ή καλύτερα μια νέα μοιρασιά του κόσμου είναι αναπόφευκτη και μάλλον όχι αναίμακτη!!!

Η κρίση αυτή βρίσκει την Ευρώπη αδύναμη να ανταπεξέλθει και τη χώρα μας με την χειρότερη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση στην καλύτερη περίπτωση, γιατί τα πεπραγμένα της παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές δεξιάς διακυβέρνησης που και ορισμένοι δεξιοί θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Ευθύνη μας είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα Δημοκρατική – Προοδευτική Κυβέρνηση της Αριστεράς!!!!

Εφ’ όσον στόχος μας είναι να αποτελέσουμε τον βασικό κορμό μιας τέτοιας διακυβέρνησης -ίσως και τον μοναδικό θα έλεγα αν δεν βρούμε ανταπόκριση - θα πρέπει να εκφράσουμε την κοινωνική πλειοψηφία και αυτό θα γίνει μόνο αν αντιστοιχηθούμε σε κάθε θεσμική έκφρασή της…!!!!

Το κόμμα μας, ο Συριζα – Προοδευτική Συμμαχία να είναι παρών στην τοπική κοινωνία , το τοπικό πρόβλημα και θέμα, την τοπική κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και φυσικά στην Τ.Α. με άποψη, θέση, πρόταση και πρόγραμμα …!!! Να είναι παρών σε επαγγελματικούς συλλόγους , ενώσεις, Ομοσπονδίες, συνεταιρισμούς, συνδικάτα και άλλους φορείς κοινωνικής εκπροσώπησης. Να είναι παρών και να παίρνει πρωτοβουλία συλλογικής δράσης ανά τόπο – θέμα και συγκυρία ..!!!

Συντρόφισσες –φοι λέω να είναι παρών ο Σύριζα- Π.Σ γιατί μιλώ για το κόμμα που χτίζουμε σήμερα, για το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές αύριο, για το κόμμα του μέλλοντος μας για το κόμμα των μη προνομιούχων για το κόμμα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Θα μπορούσα να πω να είμαστε παρόντες … όμως ορισμένοι από εμάς το παίρνουμε προσωπικά και νομίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε μόνο εμείς …. Και εδώ υπάρχει μια παρεξήγηση που πρέπει να λήξει για να πάμε μπροστά … για να πάει η χώρα μπροστά με τον πολίτη στο προσκήνιο, με την κοινωνία όρθια με τις δυνάμεις της παραγωγής, της δημιουργίας και κυρίως της νεολαίας στην πρώτη γραμμή …!!!

Συντρόφισσες – οι

Πιστεύω ότι η διαδρομή μας από το πρώτο και το δεύτερο συνέδριο …, η κυβερνητική εμπειρία – αυτή και αν ήταν εμπειρία – η συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχίας, η γόνιμη προσυνεδριακή διαδικασία και οι προτάσεις του προέδρου Αλέξη Τσίπρα αποτελούν εγγύηση για το μέλλον.

Προχωράμε μπροστά λοιπόν, με πρώτο σταθμό την εκλογή ηγεσίας από την βάση - και δεύτερο καθοριστικό σταθμό για την πατρίδα και τον λαό την νίκη στις εκλογές … !!!!

(*) Μέλος Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικής Μάνης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr