Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Ο Σύριζα, λογικά, πλήρωσε βαρύτατα, την απουσία προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας, την αλαζονεία του, την γκρίνια του για ΜΜΕ και δημοσκόπους, την άγνοια χρήσης της απλής αναλογικής, τις κουταμάρες Κατρούγκαλου, τις φαεινές ιδέες περί εθνικού νομίσματος και πολλά άλλα. Βρίσκεσαι πριν τη διάλυση και μάλιστα η θέση του προέδρου του είναι αρκετά επισφαλής. Πιστεύω, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί το βράδυ των δεύτερων εκλογών.

Όμως, εντύπωση προκαλεί η άθλια συμπεριφορά των άλλων δύο κομμάτων, υποτίθεται προοδευτικών, αλλά βαθιά συντηρητικών, του Κινάλ και του ΚΚΕ.

Θριαμβολογούσαν για το ξεροκόμματο που τους πέταξαν κάποιοι απογοητευμένοι Συριζαίοι και έβαλαν απρεπώς κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην προσπάθεια τους να σκυλεύσουν ό,τι μπορούν από τον βαθιά πληγωμένο έως ημιθανή Σύριζα!

Καλά, ρε "σύντροφοι", μυριστήκατε αίμα και ως βαμπίρ (γιατί εκεί θα καταλήξετε) ασελγείτε πάνω σε ένα πολιτικό πτώμα και δε βλέπετε ότι μία σκληρή ακροδεξιά κυβέρνηση θα σαρώσει τα πάντα τα επόμενα χρόνια!!!

Σπίτια θα ξεπουληθούν έναντι πινακίου φακής, δημόσια υγεία δε θα υπάρχει, τα παιδιά όσων αντέχουν οικονομικά θα σπουδάζουν στα κολέγια, αφού το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο ήδη καταρρέουν, συλλογικές συμβάσεις εργασίας δε θα υπάρχουν, οι συντάξεις πείνας θα αποτελούν το 95% των καταβληθέντων.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τη στάση των δύο αυτών κομμάτων και θα τα τιμωρήσει ανάλογα. Η ανθρωποφαγία Κινάλ και ΚΚΕ εναντίον του πολυτραυματία Σύριζα δεν αρέσει σε πολύ κόσμο.

Αλίμονο, αν ο αριστερός κόσμος εμπιστεύοταν αυτά τα πολιτικά απολειφάδια που για την κατάντια του Κινάλ τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου και για την κατάντια του ΚΚΕ τα κόκαλα των αγωνιστών που είναι σπαρμένα σε όλα τα βουνά της χώρας μας.

Συνέλθετε, όσο υπάρχει καιρός. Ένας είναι ο ταξικός εχθρός και στις 25 Ιουνίου θα κοντεύει να πιάσει το 50% των ψήφων!

Κάνω έκκληση σε χιλιάδες πολίτες, κυρίως αριστερούς, να πάνε να ψηφίσουν, έστω μικρά αριστερά ρεύματα. Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να κυβερνά με τη συμμετοχή μόλις του μισού εκλογικού σώματος. Ήταν τεράστια η αποχή ανθρώπων φιλοπρόοδων και δημοκρατών. Τι περιμένουν πια; Μόνο στον περίγυρο 15 συγγενών μου, δεν πήγαν να ψηφίσουν οι 13!!!Ταξίδευαν στο εξωτερικό, απογοητευμένοι από την ακροδεξιά λαίλαπα της πολύπαθης πατρίδας μας !!!

Προσωπικά, θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον και μία άλλη μονομαχία μεταξύ Κινάλ και Σύριζα στο νομό μας. Καλό είναι να ανακτήσει την έδρα ο Σύριζα γιατί, απλούστατα, έχει δοκιμασμένο, έμπειρο, μετριοπαθή, γνώστη των αγροτικών προβλημάτων υποψήφιο, ενώ αντίθετα η εκλεγείσα με το Κινάλ φέρει μόνο το όνομα του μπαμπά της.

Αν και το πιο πιθανό είναι η κατρακύλα του κεντρικού κορμού θα συμπαρασύρει και τον ικανό Σταύρο Αραχωβίτη στη δίνη μίας δήθεν, πρόσκαιρης νεκρανάστασης του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, που φυσικά δεν υφίσταται.

Καλή ψήφο και στις δεύτερες αλλά λίγο φρένο στην ερντογκανοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κυρίαρχε ελληνικές λαέ. Κάπου, έχεις μπερδευτεί σίγουρα.

(*) Συνταξιούχος Φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr