Γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος

Ενας Δήμος με τεράστια υστέρηση σε όλους τους τομείς παραδίνεται στην νέα Δημοτική Αρχή με την επωδό του απερχόμενου Δημάρχου ότι παραδίδει έναν Δήμο και μια πόλη σε πλήρη ανάπτυξη! Τώρα τι να του πεις του λαλίστατου απερχόμενου! Ότι αφήνει μια Παλαιολόγου χρέπι, ένα open mall χρέπι , έναν χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλους απέναντι από το πάρκο Γουδέ ισοπεδωμένο και μια...περικεφαλαία από φελιζόλ στον κυκλικό κόμβο στην νότια έξοδο της πόλης!!!

Γιατί αυτά «κατέλιπε» επί της ουσίας!

«Φίλος μεν Πλάτων , φιλτάτη δε η αλήθεια» είπε στο παρελθόν ο Αριστοτέλης! Τον φίλτατο πρώην Δήμαρχο οι Σπαρτιάτες τον ψήφισαν πριν από 4 χρόνια γιατί πίστεψαν ότι ο Πέτρος Δούκας με το βαρύ βιογραφικό του, καλά να είναι, θα έφερνε έναν άλλο αέρα σε αυτό το Δήμο , θα έφερνε επενδύσεις, θα έφερνε προγράμματα και οικονομικούς πόρους με τις γνωριμίες του και τις πολιτικές του διασυνδέσεις, θα έφερνε ανάπτυξη που τόσο πολύ την είχε ανάγκη αυτός ο παραμελημένος τόπος! Στο πρόσωπο του πρώην Δήμαρχε εναπόθεσε όλες του τις ελπίδες και όλες του τις προσδοκίες ! Πήρε στήριξη τότε από όλον τον κόσμο , μέσα σε 20 μέρες προεκλογικού αγώνα έκανε την ανατροπή!

Γιατί είπαμε η τοπική μας κοινωνία επιζητά το νέο , το ελπιδοφόρο, το καινούργιο, το φανταχτερό, το ιλουστρασιόν! Αλλά στο δια ταύτα όλα αυτά πήγαν περίπατο από τις πρώτες μέρες τα θητείας του μάλιστα, φάνηκε η ποιότητα του ……….καρπουζιού! Ιριδισμοί και μόνον ιριδισμοί! Η απλή αναλογική δεν εφαρμόστηκε μόνον στο Δήμο της Σπάρτης εφαρμόστηκε σε όλη την Ελλάδα! Ολοι οι Δήμαρχοι κλήθηκαν να διοικήσουν τους Δήμους τους χωρίς την αναγκαία πλειοψηφία! Δούλεψαν όμως οι πιο πολλοί και πέτυχαν συνεργασίες και έφτασαν με επιτυχία στο τέρμα ! Ο δικός μας όχι μόνον δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με άλλες παρατάξεις έστω και τις ιδεολογικά προσκείμενες αλλά ακόμη και η δική του παράταξη φυλλορρόησε νωρίς νωρίς προφανώς με ευθύνη του ταγού φυσικά!

Επομένως δικά του τα γένια δικά του και τα χτένια!!!

Από γιορτούλες και αερολογίες φυσικά χορτάσαμε, επήλθε κορεσμός, δεν έχουμε παράπονο εκεί ομολογουμένως τα πήγε καλά !!! Την ανάπτυξη όμως δεν είδαμε πουθενά ! Από σανό βέβαια πληθώρα και ανέξοδα δελτία τύπου στους «ιθαγενείς». Είναι όντως ικανότητα να μπορείς να μεταβολίζεις την πραγματικότητα σε φάρσα. Ο Μπομπ ο μάστορας ξέμεινε από σύνεργα δυστυχώς! Θα μπορούσε κανείς να γράφει με τις ώρες για το τι θα έπρεπε να γίνει σε αυτή τη πόλη και σε αυτό το Δήμο και δεν έγιναν ! Δεν ωφελεί σε τίποτα η περαιτέρω αναφορά στο παρελθόν. Η ξεραμένη ανθοδέσμη εξακολουθεί και παραμένει ξεραμένη ότι και να γίνει!

Ας δούμε όμως εν τελει το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου! Δεν θέλουμε ούτε άλλη χαμένη τετραετία ή πενταετία, δεν έχει σημασία , ούτε άλλους χορηγούς ελπίδας! Δουλειά με σύστημα, προγραμματισμό, διεκδίκηση πόρων και...άλματα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, χωρίς φανφάρες και πολλά λόγια! Και ένα χεράκι βοήθειας από όλους! Δικός μας είναι ο Δήμος, δική μας και η πόλη, δικά μας και τα προβλήματα της! Η νέα Δημοτική Αρχή θα κριθεί αυστηρά από όλους μας! Πεδίον δόξης λαμπρόν μπροστά της ! Ας κινηθεί με τόλμη και αρετή! Να μιλήσει με όλους, να ακούσει όλους, να αποφασίσει με όλους, να σχεδιάσει, να εκτελέσει!

Μια πενταετία είναι αρκετή να αλλάξει τα δεδομένα!

Διαφορετικά αν ακολουθήσει την πεπατημένη, καληνύχτα Κεμάλ!!!

(*) Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας



Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr