Απίστευτο «ταξίδι» στη Σπάρτη του 1865!

28-08-2019 09:12   

ΣΠΑΡΤΗ. Πολλοί λατρεύουν την Σπάρτη και την ιστορία της. Αρκετοί θαυμάζουν τις φωτογραφίες εποχής από την πόλη. Λίγοι διατηρούν αρχεία. Ελάχιστοι τα αξιοποιούν. Ένας Σπαρτιάτης κάνει το απίστευτο για όλους όσους αγαπούν τη Σπάρτη.

Ο Νίκος Κούμαρης, εργάζεται στη Σπάρτη ως προγραμματιστής (Founder/Software Engineer) και ασχολείται με τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Έτσι λοιπόν ανακάλυψε πως με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, παλαιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Σπάρτης μπορούν να αποκτήσουν χρώμα.  Δοκίμασε λοιπόν να εφαρμόσει αυτή την τεχνική σε μια παλιά φωτογραφία της Σπάρτης, από το 1865. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Αλλάζει τελείως την όψη αλλά και την αίσθηση της φωτογραφίας. Η πόλη δείχνει να ζωντανεύει και να μας καλεί κοντά της. Νομίζεις ότι θα δεις τους Σπαρτιάτες εκείνης της εποχής να σου γνέφουν από τις καμάρες της πόλης. Ο φωτογράφος πριν από 154 χρόνια έστησε την μηχανή του κάπου ψηλά και βορειοανατολικά νωρίς το μεσημέρι και κράτησε στην αιωνιότητα τη στιγμή. Σήμερα ο Νίκος Κούμαρης δίνει ψυχή και αύρα στην εικόνα. Το ευχαριστούμε θερμά. Αυταπόδεικτη και η συναισθηματική νοημοσύνη του...

www.educ8s.com

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ